Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

June 11, 2012

Buntzen Lake Diez Vistas, BC

Nesenā pagātnē (nedēļu atpakaļ), kopā ar vēl trīs latviešu jauniešiem devāmies apskatīt Buntzen ezeru un izstaigāt turpat esošo taku Sendero Diez Vistas, kas ved apkārt ezeram. Buntzen ezers atrodas turpat blakus Vankuverai un prasa mazāk par stundu, lai līdz turienei nonāktu.  

Sendero Diez Vistas taka ir 15 km gara, sasniedzot 460 metru pacēlumu. Lai izstaigātu šo taku tas vidēji aizņems 5 līdz 6 stundas (turp un atpakaļ). Kāpiens skaitās izaicinošs, ar domu, ka prasa nedaudz piepūles un enerģijas, lai tiktu līdz visiem skatu punktiem, kas atrodas kalnā. Vietām diezgan intensīvs kāpiens, taču vienkāršo kāpienu skaits labi izlīdzina visu un nejūt, ka dažs labs kāpiens varbūt bija smagāks nekā citi.
Viena liela daļa no kāpiena ir jāpavada mežā un daudz nekā neredzot, bet nonākot augstākajās vietās ir atrodami skaisti skatu punkti. Noteikti daudzkārt saulainākās dienās šeit paveras brīnišķīgi skati uz Vankūveru un apkārt esošajiem kalniem. Par cik mums patrāpījās tāda daļēji apmākusies diena, tad kalnu virsotnes bija vieglā dūmakā, taču Vankuveru labi redzējām. Kalni šķita nedaudz noslēpumaini ietinušies savās baltajās, mīkstajās segās.
Jau uz kāpiena beigu daļu nostaigājām pa Bear Claw taku, kura veda cauri tādai kā pļavai, kurā bija labi daudz aveņu. Tiesa vēl ne līdz galam gatavas tās, taču viegli iesārtušas jau ir. Un, satikām lielu dzeni, kas "apstrādāja" kādu koku. Šķiet, ka šeit tie ir divreiz lielāki nekā Latvijā redzētie un koku kaļ stipri citādāk nekā mums ierasts dzirdēt.
Vakaru noslēdzām ar lieliskām un sātīgām mājās ceptām picām, jo viens no mums visiem pieciem ir fantastisks pavārs. Paldies Egīl! :)

Un, par cik pēdējā laikā esam ļoti švaki knipsētāji, tad par šo bilžu esamību šeit, mums jāpateicas vienam no līdzgājējiem – Uģim.  Paldies Uģi! :)

Sveiciens visiem! :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top