Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 14, 2011

Izaicinājums ir pieņemts

Jauns izaicinājums ir pieņemts. Vai mums par to vajadzētu priecāties? Domāju, ka noteikti! Es vienmēr esmu bijis reālistiski optimistisks domājot, ka viss, kas notiek, notiek uz labu un no visa, kas notiek mums būtu nepieciešams gūt maksimālo labumu, un šodien es jūtu ka priekšā mums ir lieliska pieredzes iegūšanas iespēja, kas dzīvē viennozīmīgi noderēs.

Tiesa, mūsu izaicinājums nav radies pēkšņi un spontāni, tas ir vairāk kā gadu briedis un beidzot ir pienācis brīdis, kad tūliņ, tūliņ sāksies īstā cīņa. Cīņa, kurā būs nepieciešams pierādīt un parādīt sevi, cīņa, kurā nedrīkstēsim būt vāji, jo mūsdienās tādi nevienam nav vajadzīgi, visam un visiem ir nepieciešami uzvarētāji. Tādi, kas spēj celties un krist, un atkal celties. Cīņa, kuru sāksim no 0 punkta un kurā nepieņemsim sakāvi. Cīņa, ko sauc par jaunu sākumu svešumā.

Jauns sākums, jauna dzīve, jauns izaicinājums pierādīt sevi Kanādā. Jā, Kanāda ir mūsu lielais izaicinājums, ko esam nolēmuši pieņemt. Pieņemt, jo atteikties būtu muļķīgi. Pieņemt, jo zaudēt nav ko, bet iegūt iespējami daudz.

Iemesli ir dažādi, viens no lielākajiem ir pavisam vienkāršs – esmu zaudējis ticību Latvijai kā Valstij. Kad 2008.gadā izlēmu, ka tomēr gribu palikt Latvijā un atgriezos, kā tobrīd likās uz palikšanu, zināju, ka būs krīze, jo to gaidīju. Tiesa nevarēju iedomāties, ka mūsu politiķu skatījums uz situāciju būs tik šaurs un tuvredzīgs. Par nožēlu, šo gadu laikā esmu dzirdējis tikai daudzus priekšlikumus kā griezt šur un tur, bet neesmu dzirdējis priekšlikumus, kā nodrošināt valsts izaugsmi ilgtermiņā.

Tieši vīzijas trūkums no valsts augstākajām amatpersonām mani ir novedis pie secinājuma, ka ir jāizmanto dotās iespējas un jāemigrē. Mēs nenožēlojam gadus, ko esam pavadījuši dzīvojot un strādājot Latvijā, jo tā ir bijusi neatsverama un interesanta pieredze. Taču, ir laiks turpināt savu attīstību un pieņemt jaunus izaicinājumus, jo – pastāvēs, kas pārvērtīsies.

Izaicinājums.com ir mūsu (Pētera un Daces) vietne, kurā plānojam publicēt mums aktuālo informāciju gan Latvijā vēl esot, gan pieņemot jaunus un jaunus izaicinājumus Kanādā.

P.S. Mēs neticam nejaušībām un tā noteikti nav nejaušība, ka vīzas pie mums atnāca tieši 14.februārī.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top