Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

April 26, 2011

Deep Cove, Quarry Rock

Dienā, kura saukta par Lielo piektdienu, kad visiem ir sākušās garās brīvdienas un ir fantastiski skaists laiks, mēs kopā ar Ditu dodamies iekarot kārtējo dabas taku.

Šī taka atrodas skaistā pilsētiņā ar nosaukumu Deep Cove, kas agrāk pazīta kā Deepwater (tiešais tulk. ‘Dziļais ūdens’). Tā atrodas kalna Seymour (Mount Seymour) pakājē un 13 km (8 jūdzes) attālumā no Vankūveras, ziemeļu virzienā. Deep Cove ir skaista pilsētiņa, ar vairākiem parkiem, kurus šoreiz neizstaigājām, jo tāds nebija mērķis.

Pati taka, pa kuru mēs devāmies uz Quarry Rock, tiek saukta par Deep Cove Quarry Rock Trail un ir daļa no 41 km garās dabas takas Baden-Powell Trail. Quarry Rock Trail ir 2 km gara un prasa nedaudz piepūles, lai nonāktu līdz vēlamajam punktam un atpakaļ. Tajā ir gan jāpārvar vairāki pakāpieni, gan jāizloca kājas palēkājot pa koku saknēm. Katrā ziņā, taka nav garlaicīga un ir interesanti gan turpceļā, gan atpakaļceļā.

Jāsaka, ka šoreiz mēs uz takas nebijām vienīgie, jo cilvēku bija ļoti daudz – gan tādi, kas centās spriņģot pa taku, gan tādi, kas lēnām čāpoja vai raitākā solītī gāja turp šurp, īpaši sevi neizaicinot. Acīmredzot sakaistais laiks liek visiem izbāzt savus degungalus saulītē un tiekties pie dabas.

Iepriekš nebijām skatījušies kāds izskatās tas Quarry Rock un, kas mūs tur sagaida, taču nonākot līdz šai vietai sapratu kādēļ cilvēki te ir tik daudz. :) Quarry Rock ir tāda kā daļa no klints, tāds kā milzīgs akmens uz kura uzkāpjot pār desmit cilvēciņiem, aptuveni zīmējas tas cik plats ir šis skata punkts. Šeit nekas nebija norobežots un cilvēki paši uz savu risku var sajusties kā kalnu kazas un lēkāt pa to – divi mazi puikas tā arī darīja. Brrr…, šermuļi gāja pār kauliem uz to skatoties, jo tur viegli var paslīdēt kāja un nokrist pārsimts metru zemāk.
No šīs vietas paveras ļoti jauks skats uz Vankūveru un Deep Cove Panorama parku. Lielais akmens bija labi iesilis un cilvēki uz tā apsēdušies un baudīdami sauli klačojās. Tā nu arī mēs izvēlējāmies jauku vietiņu, kur pavadīt kādu krietnāku laiku pļāpājot par šo un to. Vēlāk pakāpāmies vēl mazliet aukstāk uz vēl vienu  nenorobežotu skata punktu. Arī tur, baudīdami sauli bija sasēduši padaudz cilvēku. :)
Kāpienu pa šo taku nobeidzām ar pasēdēšanu Deep Cove Panorama parkā. :)Pēcāk mums abiem bija iespēja tuvāk iepazīties ar Edgaru (Ditas draugs) un kopā apskatīt vietējo pludmali Jericho Beach, kā arī to kā notiekas krabju un zivju ķeršana roņu uzraudzībā. :) Kā jau visur citur pasaulē arī šeit, lai makšķerētu ir nepieciešamas licences un labas zināšanas, kuru krabi vai zivtiņu likt spainīti, kuru ne. Šeit varot nomakšķerēt arī mazās haizivis – to es gribētu redzēt. :) Visu šo trādirīdi novēro roņi, kas ir iemanījušies izķeksēt gaļu no krabju lamatām. Kā saprotams, tad copermaņiem tas nemaz neiet pie sirds. :)
Atpakaļceļā mēs izbraucām cauri University of British Columbia (UBC) ciematiņam un apskatījām turpat blakus esošo nūdistu pludmali Wreck Beach. Universitātes ciematiņš ir iespaidīgs. Pludmali gribētos saukt par vienu no bohēmistu un studentu svētvietām. Kāpiens līdz tai ir pagarš un dikti stāvs – kaut kas līdzīgs kā Jūrkalnes stāvkrasts x 2. Atpakaļ ceļā vajaga domāt uzmundrinošas domas, tad raitāk kāpsies pa kāpnēm augšā. :)

Diemžēl mums nav daudz bilžu no šī braucienu – tā teikt baudījām mirkli. :)
Tā bija viena brīnišķīga diena!

Paldies Ditai un Edgaram! :)









0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top