Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

July 21, 2011

Duncan, BC, Canada

Kādu laiciņu atpakaļ, kad apmeklējām īpašas burvības ieskauto Chemainus atpakaļceļā uz mājām iegriezāmies totēmu pilsētā Duncan.

Duncan tiek dēvēta par Cowichan ielejas (Cowichan Valley) sirdi. Līdzīgi kā Chemainus, arī šeit, lai tūristiem būtu vieglāk orientēties un nepalaistu neko garām, cauri pilsētai ved mazas pēdiņas – turies uz tām un visu redzēsi!

Šeit ir ļoti daudz un dažādu totēmu, kuriem ir sniegti vispārēji apraksti, piemēram – krauklis, kas sēž uz lāča, kas sēžu uz cilvēka. Man gan vairāk interesē, kāds ir to plašākais izskaidrojums. Tas, kas uz ko tur sēž jau tāpat ir skaidrs. :) Totēmiem ir īpaša nozīme Kanādas un tās aborigēnu vēsturē, jo tieši tā tajos ir ielikta. Katrs no tiem stāsta par kādu īpašu laika posmu un notikumu, kas ir iespaidojis viņu dzīves. Totēmos parasti tiek izgrebti visādi dabā redzami tēli – lāči, laši, kalnu kazas, ērgļi, kraukļi, cilvēki, roņi, delfīni, vaļi utt.


Starp visiem šiem totēmiem ir arī totēms, kas diametru ziņā ir pasaulē lielākais totēms, iespējams ka tam varētu piemērot šo –> Dižtotēms. :)

Un tad pilsētas pavisam slēptā nostūrītī ir izveidota mākslīgā oāze, kas tapusi pateicoties sienu gleznojumiem un diviem izteiksmīgiem totēmiem.

Un šeit, ofisā, kas izveidots sarkanā vagonā, daži Duncan iedzīvotāji pavada savas darba dienas. :)

Tas šai reizei arī viss!
Lai jums veiksmīga šī diena! :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top