Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

January 22, 2012

Par noskaņas “ķeršanu”

Nedaudz sanāk atgriezties pie neizstāstītām lietām par Ziemassvētku noskaņas ķeršanu, ko es personīgi „noķēru” jaunā gada dienā. :) Smiekliņš par to, bet tiešām, ja padomā, tad ne mums vienīgajiem sniega trūkums neļāva rasties tai īstajai noskaņai. Jāpiemin gan, ka vienu vakaru tā sajūta radās taču tikpat ātri pazuda (sniedziņš bija tikai kalna virsotnēs) – Pēteris jau bija iemēģinājis Mt.Cyprus, kad tur bija nosnidzis pirmais sniedziņš, tādēļ aizveda mani parādīt cik tur feini. Bijām vēlākā pievakarē. Debesis tik skaidras, zvaigznes vien var redzēt, apsniguši jumti un egles, skaista ielejiņa. Tik vien kā zvaniņu skaņas un piparkūku smaržas pietrūka. Tas bija tik skaisti – maz cilvēkam vajaga. :) Lai nu kā, ne par to te bija stāsts. :)

Katru gadu decembra mēnesī Vankūverā ir iespēja apskatīt skaistus Ziemassvētku rotājumus, gaismas šoviņus un citas lietiņas VanDusen botāniskajā dārzā (VanDusen Botanical Garden) un Vankūveras gaišajās naktīs Stenley parkā (Stanley Park), kā arī aizčāpot uz Ziemassvētku tirdziņu un pastaigāt apkārt pa pilsētu, apskatīt citus skaistus rotājumus. Kaut kā pamanījāmies tikai dažus no iepriekš pieminētā ievērtēt, dažus aizvadītajā gadā un dažus pirmajā janvārī, tūlīt pēc sniedziņa ievērtēšanas (Pēteris jau par šo iepriekš rakstīja). :) Līdz ar to mums tāda atraktīva un spīžīga pirmā gada diena izvērtās.

VanDusen botāniskais dārzā viss tiek izrotāts dažnedažādās gaismiņās, ka viss acīs ņirb. Visjaukākais bija gaismiņu šovs, kas Ziemassvētku mūzikas pavadījumā norisinājās uz saliņas dīķa vidū, ik pēc 30 minūtēm. Mākslīgs mēnestiņš kokos, piparkūku mežs, karstā šokolāde, gaismiņas, gaismiņas un atkal gaismiņas.
Vankūveras gaišās naktis Stenley parkā mums patikās visvairāk, jo bez gaismiņām vien ir visa kā cita ko redzēt. Visu to veidoja un rotāja Ričmondas ugunsdzēsēju asociācija. Ieeja bija par ziedojumiem. 


Pats svarīgākais tajā bija vilcieniņš, kas brauc cauri tādai kā gaismas pilsētiņai. Tiesa mēs nepaspējām uz reisu un nākamo negribējās gaidīt, jo bija dikti auksti un traki gara rinda. Runā, ka brauciens gan esot tā vērts. Cena par braukšanu bānītī bija apmēram 9$. Bānīti ievērtēsim šogad. ;) 

Viens ir skaidrs, ja ir iespēja un vēlēšanās pirms Ziemassvētkiem ķert tās sajūtiņas, tad šīs ir vienas no jaukajām vietām, kur to darīt. Abas iepriekš minētās vietas bija iespējams apskatīt līdz otrajam janvārim (pieņemu, ka tā būs arī šogad). Šmukas gaismiņas, dzīvē tās izskatās ļoti jauki. :)

Veiksmīgu nedēļu! :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top