Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

March 24, 2012

1. gads Kanādā fotogrāfijās II

Turpinot nesen iesākto foto-rakstu sēriju par mūsu pirmo gadu Kanādā, piedāvājam apskatīt nākošās bildes. Ja vēl neesi apskatījis iepriekšejo ierakstu to var izdarīt šeit.

Papildus tam tikai gribēju piebilst, ka Vankūveru beidzot ir sasniedzis pavasaris - dienas ir garākas un arī saulīte pēdējās dienās ir manāma, ne tikai lietus.

Viens no kalniem, kas pirmā gada laikā apskatīts no dažādām vietām ir Mt.Baker - milzīgs ledājs, kas atrodās ASV apmēram 250 - 300km no vietas, kur uzņemta šī bilde. Pagaidām, gan neesam tikuši līdz tā tūvākai apskatei, bet nākot tuvāk vasarai noteikti vajadzēs izskatīt iespējas to apskatīt tuvāk.
Braukājot apkārt esam redzējuši ne tikai Baker un citus kalnus no dažādām vietām, bet arī sastapuši dažādus interesantus makslas darbus - dzelzs jūras iemītniekus.

Un arī pāris ērgļus satikuši, kas demonstrēja mums savu laisko lidojuma mākslu.
Un pa reizei arī kāds pieteicās mūs nobildēt. :)
Dzīvojot uz Vankūveras salas bijām arī izbraukuši pāris dienu mini-ceļojumā ar ekstru, ko sauc par palikšanu mašīnā. Telts tika uzslieta, bet netika izmantota, jo mūsu mašīna pierādīja, ka tās izmērs ir ļoti atbilstošs, lai tajā ievietotu Double matraci, kas dod gana daudz vietas, lai pienācīgi izgulētos. :)
Dace iedod atelpu kokiem un klintīm pieturot tās.
Izbraukājām arī pāris ūdenskritumus - lielākus, mazākus, skaistākus un ļoti skaistus. Tagad gan skatoties bildes tie liekas tik mazi, bet dabā... dabā pavisam citādāk. :)
Kā jūs domājat vai braukt pa šādu ceļu ar lielisku skatu ir bauda? Varu palīdzēt un atbildēt jūsu vietā - IR!
Apskatījām arī mazliet vietējās mākslas.
Un kur tad Kanādā bez kāpelēšanas pa kalniem, kas paver skaistus skatus uz pilsētām un vietējo dabu?!
Bez kalniem, protams, ir arī citas "dabas takas" pa kurām staigāt un kuras bieži vien ved uz vēl skaistākām vietām. Piemēram, attālām pludmalēm.
Dažādām pludmalēm - akmeņainām un smilšainām, un katrai no tām sava burvība. Tiesa šeit atrast pludmales ar baltām smiltīm pagaidām nav izdevies, bet arī tas netraucē izbaudīt tās. :)


Dažas pludmales bija vairāk akmeņainas nekā smilšanais, bet arī to mēs izmantojām, jo izbaudīt dažādību vienmēr ir forši - tad nav tik viegli pierast pie tā dabas skaistuma, kas šeit ir.
Atradradām arī interesantas formas akmeņus :)
Un apskatījām vietējās krācītes, ties šajā bildē jau tās ir zaudejušas savu spēku - vasaras beigas, bet kad bijām pirmo reizi, kad vēl sniegs no kalniem kusa sajūtas bija fantastiskas. Fantastiskas, jo no tā ūdens daudzuma, kas "triecās" cauri šaurajai akmeņu ejai vibrēja visa apkārtne. Vieta - Sooke Pot Holes
Paspējām arī izbaudīt Kanādas dienu Vankūverā. :)
Un nedaudz arī vasaras un siltuma, kas gan mūsu pirmajā gadā nebija tā siltāka. Nē, par laimi tik daudz nelija, vienkārši laiks nebija saulains un temperatūra diezgan zema.
 Apskatījām arī vecos dzelzceļa tuneļus  - šeit cik noprotu cilvēki tika vesti tikai nakts laikā, jo dienas laikā, ja viņi zinātu, kā izskatās šis posms neviens nebrauktu... Nē, tas nav tuneļu dēļ, bet gan tālāko posmu dēļ, kas ejot gar ārkārtīgi stāvām klintīm.


Apciemojām arī Alexandra tiltu, kas man ir ļoti īpašs - tilts nekurienes vidū, kas jau gadiem netiek izmantots, bet tam ir sava burvība, ko dod apkārt esošā, unikālā daba.
Braucot arī pa autostrādēm šeit iespējams ieraudzīt šādu te brīnumu - kailo kalnu :)
Un vēl daudzus ūdenskritumus, kas ir ļoti viegli sasniedzami.
Kā jau minēju vasara varbūt nebija pati karstākā, tomēr tas mums netraucēja tās dažas dienas, kas bija izbaudīt pēc pilnas programas - neko nedarot, guļot un baudot saulīti.
Bijām arī aizbraukuši mazleit tālāk Britu Kolumbijas vidienē - ~5h braucienā no Vankūveras, kur daba ir pavisam citādā. Vairāk tuksnešaina nevis zaļa, tomēr kā izrādās šeit zeme ir ļoti auglīga, tāpēc tā tiek apūdeņota un lauksaimniecība ir diezgan aktīva.
Un pilnai laimei vēl tikai pietrūka, kādas fiziskas, motorizētas aktivitātes, kas arī tika izbaudītas. :)


Tāda lūk izskatās daļa no mūsu pagājušā gada vasaras! Nākošā bilžu daļa tiks publicēta tuvākajā laikā, tāpēc sekojiet līdzi šeit un Izaicinājuma Facebook lapā. :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top