Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

September 28, 2012

Kootenays - pirmā diena

Pēdējā laikā ar rakstīšanu galīgi nesokas. Savā starpā tik norunājam, ka vajadzētu, bet tālāk par to arī netiekam. Šovakar nolēmu saņemties un tomēr vērt maisam galu vaļā. Un to es domāju tiešā nozīmē, jo vasara ir bijusi tik tiešām piedzīvojumiem un ceļojumiem bagāta. Biju jau domājis, ka nākot septembrim parādīsies vairāk laika, bet vai tu iedomājies - laika ir palicis tikai mazāk. Dace noravusies darbos un mācībās, es visādos darbu nedarbos un auto remontešanā...

Šoreiz centos pielietot, mums relatīvi jaunu konceptu, bilžu attainošanai - kolāžu, ceru, ka tā būs vieglāk tās apskatīt. :)

Tad nu pie lietas - šajā ceļojumā devāmies Jūlijā vidū. Viss sākās ar to, ka laimīgu apstakļu sakritības rezultātā biju nosūtīts komandējumā uz Kelowna, BC - pilsētu, kas atrodas ~4h brauciena attālumā no Vankūveras. Darbus izdevās pabeigt ātrāk nekā plānots un varējām startēt jau piektdienā.

Īsta plāna nebija līdz pat ceturtdienas vakaram, kad tika "sazīmēts" aptuvenais maršruts (kā jau visiem mūsu ceļojumiem...), kas gala rezultātā izvērtās apmēram 1400 km garā interesantā izbraucienā.
Pirmājā dienā saulīte mūs tiešām lutināja izbraucām visnotaļ laicīgi no rīta puses un devāmies Vernon un Needles prāmja vrizienā. Daba pa ceļam, kā jau šajā reģionā ļoti skaista un īpatnēja tā kā nedaudz tuksnešaina.
Sasniedzot Needles prāmi sastopamies ar skaistu ezeru, kurā labprāt nopeldētos, jo diena ir izvērtusies patiešām karsta....
Tomēr par peldes vietu tiek izvēlēta cita pilsēta - Nakusp, mazliet augstāk pa krastu ar jau speciāli izveidotu pludmali un skaistiem skatiem... Ūdens bija tiešām silts un baudām šeit - it īpaši tik karstā dienā. :)
Tālāk dodamies dziļāt Kootenays reģiona vidienē, kur kalni paliek ar vien skaistāki un mākoņi veido glenznainus skatus. Liekas tā ir mūsu pirmā saskaršanās ar Kanādas Rocky Mountains - jau tagad esam sajūsmā, neskatoties uz to, ka to patieso skaistumu atklājām tikai vairākas nedēļas vēlāk cita ceļojuma laikā.
Kopbilde nekurienes vidū ar strauju kalnu upi fonā. :)
Tad arī pienāca vakariņu laiks, tika atrasta skaista vieta un izbaudītas vakariņas. Šeit jāpiebilst, ka šīs vasaras ceļojumos esam centušies ēdienreizes ieturēt pie pēc iespējas labāka skata - var apvienot patīkamo ar lietderīgo! :)
Turpinot mūsu ceļu vidienē uzzinājām par kalnu, kurā iespējams uzbraukt un veicot nelielu pastaigu arī apskatīt 360 grādu apkārt esošo kalnu skatu. Kalnu sauc par Idaho peak, tomēr nesen kūstošais sniegs bija aizslaucījis ceļu, līdz ar to līdz kalna galotnei būtu jāiet 8km vienā virzienā. It kā nav daudz, tomēr 8:30 vakarā, to darīt nav lielas jēgas, jo pēc 40 minūtēm jau būs tumšs un redzēt vairs neko nevarēs, tāpēc uzņemam pāris bildes un dodamies lejā.

Pilsētā ar nosaukumus Sandon, BC, kas atrodas Idaho peak pakājē, kas ceļvežos tiek piesaukta kā spoku pilsēta izveidojusies arī veco trolejbusu "izgāztuve" - šeit var sastapt dažādus eksemplārus, tadus, kas redzējuši skaistos Vankūveras skatus un arī tādus, kas izbaudījuši Albertas ziemas...
Diena tuvojas noslēgumam un tās izskaņā tiekam pie lieliskām bildēm un sajūtām, ko rada rietošās saules stari...
Protams, ka dienai ejot uz beigu pusi un kreslojot arī zvēri ir sākuši bāzt ārā savus degunus - pa ceļam satiekam stirnu, pāris aļņus un vienu peldētāju arī alni. Šo Dace pamanīja kamēr braucām - no sākuma nevarējusi saprast, kas tas par peldošu koku - ieskatoties bija skaidrs, ka nekāds koks tas nebija. :))

Tāda lūk mūsu pirmā diena iepazīstot Kootenays reģionu un Kanādas Rocky kalnus.

Turpinājums sekos... :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top