Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 1, 2014

Elaho ieleja

Elaho ieleja atrodas apmēram 100km no Vankūveras un mūsu ceļi uz to veda 2014. gada pirmajās dienās. Plāns ļoti vienkāršs pabraukāt pa sniegu (kura šogad ir maz), pameklēt piedzīvojumus, apskatīt ērgļus un cerams satikt arī kādu lielāku radību - īsāk sakot izpētīt Elaho ieleju ziemā.
Ērgļu vietas mums puslīdz zināmas, tāpēc arī tos sastopam diezgan ātri, tiesa kalnu kazas (?!) gan līdz šim nebijām sastapuši un noteikti nebūtu arī šajā reizē pamanījuši, ja kāds vīrs pa ceļam nebūtu mums pateicis priekša, ka uz priekšu braucot ir vieta, kurā vērts apstāties un apskatīties uz augšu.
Ērgļu tiešām netrūka un daži bija īsti modeļi. :) 
Sniegu arī atradām, tiesa tas nebija svaigs un bija paspējis atkust un atkal sasalt, no foto viedokļa forši. :)
Pamanījām arī citu dzīvnieku pēdas, tiesa ne svaigas, tomēr tās veda vairāku kilometru garumā pa ceļu. Līdz galam vēl nav skaidrs vai tie ir vilki, lūši vai citi kaķi, bet pēdas izmēru ziņā nebija maziņas.
Laiks izbraucienam ideāls - saulains. Ielejā iebraucot temperatūra nokritās līdz -5C, bet mašīnā braucot jau to nejūt un tas netraucē. :)
Sajūtas arī ziemīgas, kas reizēm pietrūkst Vankūverā, tāpēc pabraukāt un izbaudīt ziemu ir tiešām patīkami.
Kā jau teicu foto uzņemšanai diena bija visnotaļ pateicīga.
Arī ar pirmo nokritušo koku sastapāmies, kas bija iedomājies aizšķērsot mums ceļu. Nepagāja ne piecas minūtes un latviešu žiglās rociņas jau bija atbrīvojušas ceļu. :)
Un... un tad viņš izlēca mūsu divauto kolonai priekšā visā savā varenībā un dienas plāns bija izpildīts - lielais, staltais alnis, redzēts.
Protams, ar to diena nebeidzās un piedzīvojumus vēl vajadzēja atrast. Tas arī tika izdarīts - daži neapdomīgi lēmumi un bez palīdzības no peļķes ārā netikt. Arī lāpsta noderēja. Bet tas viss jautrībai, vai ne?!
Pēc dienas plāna izpildes, bija arī laiks piknikam. Tas godam tika ieturēts pasakainā vietā.

Rezumējot, diena izdevusies un domāju, ka visi apmierināti. 2014. gads iesāks ar veiksmīgu un iespaidiem bagātu ne-ceļu aktivitāti, kas nozīmē tik vienu - gadam tā būs turpināties. Seko līdzi! :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top