Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 25, 2015

Ziemeļu jaunumi | Northbound news

[Please scroll down for the English version]


[LV]
Esot Guadalajara saņēmām labus jaunumus, nu tiešām labus! Tiesa gan jaunumiem bija arī skumīgā daļa – tie nozīmēja, ka mums jādodas atpakaļ uz Vankūveru. Ņemot vērā, ka mums nebija skaidrības par to cik ilgu laiku būs nepieciešams pavadīt Vankūverā un arī fakts, ka jūlijā lidojam uz Eiropu (Angliju, Zviedriju) un augustā uz Latviju. Pieņēmām lēmumu, ka labākais risinājums šajā situācijā ir braukt atpakaļ un pavadīt atlikušo laiku līdz jūlijam Vankūverā.

Kas notika pēc lēmuma pieņemšanas un pēdējās nedēļas, pusotras laikā, ir prātam neaptverams. Pirmkārt, mēs nolēmām spiest gāzi grīdā un 5 dienās no Puerto Vallarta tikām līdz Vankūverai. Tas ir ~5000km brauciens. Braukt lielus gabalus kādu laiku negribēsies. :) Mēs esam priecīgi būt atpakaļ Vankūverā, protams, nedaudz noskumuši par to, ka nācās atstāt mūsu “smago” dzīvi uz ceļa, bet tas viss ir īslaicīgi. Mūsu iedegums noteikti cietīs no saules trūkuma, kas šeit ir normāla parādība. :)

Viena no lietām par ko uztraucāmies braucot atpakaļ uz Vankūveru bija darbs. Pilnīgi noteikti negribējām sēdēt neko nedarot un tērēt iekrājumus. Smieklīgā kārtā es darbu dabūju ātrāk nekā jebkad būtu iedomājies – ierodoties ceturtdien, darbā biju pieņemts jau piektdienas vakarā (vecā kompānija noņēma mani pieņemt atpakaļ) un pirmdienā jau devos uz ofisu. No nekā nedarīšanas pludmalē līdz darbam ofisā nedēļas laika, diezgan traki! :)

Vai mūsu ceļojums ir beidzies? Pat ne tuvu! Mēs esam nolēmuši mūsu 6 mēnešu ceļojumu caur ASV un Meksiku nosaukt par Testa braucienu. Mēs ieguvām svarīgas zināšanas un pāris mācības, kā arī šobrīd izskatam iespēju pārbūvēt Astrīdas iekšpusi, lai varētu novērst trūkumus, kuru dēļ reizēm nebijām pilnībā komfortabli.

Kad mēs varētu atsākt ceļošanu? Šobrīd ir grūti nosaukt precīzu laiku. Ideālā gadījumā, mēs atgriezīsimies pie ceļošanas līdz ar sausās sezonas sākšanos – Oktobrī, bet šobrīd precīzi pateik nav iespējams. Sliktākajā gadījumā mēs ceram atgriezties uz ceļa 2016. gada pirmajā ceturksnī. :)

Kas notiks ar blogu? Tas dzīvos! Mēs neplānojam beigt ceļot (rakstīt) un izbaudīt skaistās Britu Kolumbijas apkārtni. Kā arī mēs plānojam veikt modifikācijas mūsu auto, par ko visdrīzāk arī šeit reizi pa reizei uzrakstīsim.

Papildus tam, ir vēl pāris stāsti no Meksikas, ko pastāstīt. Mums bija iespēja redzēt vienīgās apaļās piramīdas, kā arī pabūt Mazatlán karnevālā. Seko līdzi. :)

Nebeidzamu arī jums ceļotprieku! ;)

[EN]
While we were in Guadalajara we received good news, I mean really good news. They were a bit sad too, because it meant we have to go back to Vancouver. As we were not certain exactly how long we will need to stay in Vancouver and also the fact that we are flying to Europe (UK, Sweden) in July and Latvia in August we decided that driving back and staying in Vancouver until July is our best option.

What came after that is something we still can’t believe. First of all we decided to just gun it from Puerto Vallarta to Vancouver, which is about ~3000mi/~5000km and arrived in Vancouver in just 5 days. It was lots of driving… We were happy to be back in Vancouver, but a bit sad that we had to leave our “hard” life on road. Our sun tan is definitely going to suffer with no sun :)

One of the things we stressed about was job question – we certainly didn’t wanted to come to Vancouver and just sit around and burn our savings. Funny enough I got job faster than I ever could imagine – we arrived on Thursday and I was hired (re-hired by my old company) on Friday, and… started work on Monday. From a beach to desk in one week, crazy! :)

Are all our travels over? Not even close! We have decided to call this six month drive in U.S and Mexico, a Test drive. We have learned few lessons and are considering major changes to Astrid’s interior, in order to address issues that in certain times made us uncomfortable.

When could we return to travels? It’s hard to tell at this time. Ideally we would hit the road when dry season starts – October, but it’s too early right now to say. Worst case scenario we hope we can get back to road in first quarter of 2016. :)

What will happen to the blog? It’s going to live! We are not planning to stop traveling (writing) and enjoying local surroundings in beautiful British Columbia, while we are here. As well as we will be working on modifying our vehicle and hopefully write post or two about it on blog.

We still have couple stories to tell from Mexico as we saw the only round pyramids before leaving for Vancouver as well as watched carnival in Mazatlán. So stay tuned. :)

Happy Travels! ;)

Location: Vancouver, BC, Canada

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top