Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 10, 2016

Saule, Zvaigznes un Milži | Sun, Stars and Giants


[Please scroll down for the English version]

[LV]
Tā vien liekas, ka Ziemeļu Kalifornijas piekrastē viss ir saistīts ir milžiem – varenajiem Sarkankokiem (Redwoods). Katra sevis cienoša vieta nosaukumā Redwood vārdu ir iekļāvusi. Principā katra organizācija, kurai nav slinkums. :) Tiesa liegties un teikt, ka tie nav iespaidīgi, maigi izsakoties, būtu muļķīgi. Par laimi vietējiem ir izdevies saglabāt lielu daudzumu šo koku audžu, kas zinot vēsturi un cilvēku attieksmi pret resursu izmantošanu ir tikai apsveicami.

Izrādās arī, ka šajā štata daļā ir vietas, kas nav tik blīvi apdzīvotas – zudušais krasts. Līdz ar to naktī debesīs nav liels gaismas piesārņojums, kas savukārt dod iespēju vērot zvaigznes. Zvaigznēs ir kaut kas īpašs. Man vienmēr patīk aizdomāties par to, ka skatoties tajās mēs varam tikai saprast cik mūsu problēmas patiesība ir niecīgas, salīdzinājumā ar visumu.

Nākošais patīkamais jaunums ir saules un siltuma daudzums. Bija pat diena, kuras izskaņā varēja uzvilkt šortus! Var just, ka tuvojamies dienvidiem un skatoties laika prognozē mūsu galamērķi temperatūras stabiņš rāda 26 grādus. Jauki. Vēl tik pāris tūkstoši km jānorullē… ;)

[EN]
Everything seems to be concentrated around these majestic giants – Redwoods, in Northern California. Almost every place and park has redwood in its name. And there is nothing wrong about that really, they are really impressive trees. There is also lots of them here, which is great accomplishment by locals. I doubt it was easy task knowing the logging history.

Turns out there are also places on Northern California coast, that are not heavily developed – Lost coast. Because of that we were able to enjoy some spectacular dark night sky’s. There is something special about stars. For me they put in perspective how actually small our problems are compared to universe.

Another thing we are really happy about is amount of sun and warmth we have been getting. We even had a day (evening) were shorts were worn! We can feel that we are moving closer to south and looking at weather forecast for our destination – it’s 26C (79F) there right now. Nice. Just couple more thousand km to go… ;)
















0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top