Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

July 3, 2011

Canada Day @ Vancouver

Canada Day jeb Kanādas diena ir Kanādas nacionālā diena un tā tiek svinēta katra gada pirmajā jūlijā, līdzīgi kā 18 novembris Latvijā. Mēs šogad nolēmām sagaidīt 144 Kanādas dzimšanas dienu Vankūverā.
Kā varētu iedomāties cilvēku pilsētas centrā netrūka, kā arī sarkanbaltās krāsas bija dominējošās. Šeit jāpiebilst, ka Kanādieši ir stipri savas zemes patrioti, tas ir patriotisms, kas cilvēkiem Latvijā noteikti trūkst. Cilvēki šeit visa gada garumā ar lepnumu tur paceltu savas valsts karogu pie mājām un lieto citus patriotisma simbolus.
Pastaigājoties pa Vankūveru apskatījām arī 8bitu vali, centra augstceltnes, kā arī par godu Kanādas dienai aizdegto Olimpisko lāpu.
Kad pilsētas centrā visi pasākumi likās apskatīti nolēmām doties uz Granville salu, kas skaitās viens no „aktīvās” dzīves centriem Vankūverā, jāatzīst, ka meklētos pasākumus tur neatradām, turpretim izgājām jaukā pastaigā un izbaudījām lielpilsētas burzmu, kuras Viktorijā par laimi nav.
Lēnām tuvojās vakars un dodoties atpakaļ uz pilsētas centru varēja manīt, ka cilvēki lēnām sāk pieplūst, viens no iemesliem, noteikti ir vakarā gaidāmais 20 minūtes garais salūts.
Esot jau pašā pilsētas sirdī atdūrāmies arī pret ielām, kas slēgtas šai dienai par godu un cilvēku šeit tiešām netrūka, kā arī netrūka pierādījumu Kanādas multikulturālismam.
Arī mēs izpildījām dienas normu – nofotografējāmies uz pūļa fona. :)

Un kā kārtīgi pozeri nofotogrāfējām arī sevi :)
Ņemot vērā, ka laiks līdz salūtam vēl bija vairāk kā pietiekoši veicām arī pāris centrālo māju fotouzņēmumus.
Drīz jau arī satumsa un arvien lielākas cilvēku masas devās krastmalas virzienā, lai sagaidītu salūtu.
Šeit arī pats salūts, manuprāt, bija skaists un skatāms, vēl patīkamām, ka salūts tika sinhronizēts ar mūziku un pēdējais mūzikas gabals bija Kanādas himna, ko cilvēki krastmalā dziedāja salūta pavadījumā. Tiešām patīkamas sajūtas.


Protams, kā jau pēc katra pasākuma arī šoreiz netrūka cilvēku burzmas, kas centās izkļūt ārā no centra izmantojot Sky Train. Arī mēs bijā ieskauti šajā burzmā, jo mašīnu atstājām stipri ārpus centra, lai nebūtu jācīnās ar sastrēgumiem. Jaatzīst, kad mazāk kā desmit minūšu laikā bijā jau iekāpuši savā Sky Train vagonā un devāmies prom no Centra. Tā lūk mēs aizvadījām nacionālos svētkus šeit – Kanādā, Vankūverā.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top