Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

June 25, 2011

Chemainus, BC, Canada

Pēteris jau iepriekš rakstīja par mūsu izbraucienu un kempingošanu Vankūveras salā. Pirmajā dienā, ceļā uz Nanaimo, mēs iemaldījāmies mazā pilsētiņā ar nosaukumu Chemainus . Toreiz mēs sapratām, ka mums ir pārāk maz laika, lai to izstaigātu un izbaudītu, tādēļ nolēmām, ka mēs šeit atgriezīsimies kādu citu dienu. Tā arī notika! :) Chemainus atrodas vienas stundas braucienā (80km) no Viktorijas.

Chemainus ir okeāna un kalnu ieskauta, strādnieku rokām veidota, brīnišķīgas un vienkāršas mākslas pārņemta, klusa, pavisam mierīga pilsētiņa. Tās ir daļa no Cowichan ielejas (Cowichan Valley) un tās ir bijušas mājas pirmajām nācijām.

Visa šīs pilsētas vēsture, līdz pat mūsdienām ir redzama uz tās sienām – mākslinieku gleznojumi. Ņemot vērā, ka paši šīs pilsētas iedzīvotāji apzinās šo gleznojumu vērtību un unikalitāti, tad tūristiem darbiņš ir atvieglots – cauri pilsētiņai ved dzeltenas pēdiņas, kurām sekojot var redzēt visus pilsētas stūrīšus.


Pateicoties šiem gleznojumiem Chemainus ir zināma visā pasaulē un ir tūristu iecienīta vieta. Pilsētiņa ir pazīstama arī ar nosaukumu "The Little Town That Did" (“Mazā pilsētiņa, kas izdarīja”), jo tā prata atgūties pēc grūtiem un smagiem laikiem, jo tā spēja apburt jebkuru, kurš spēra kāju tajā. Vēl jo projām pilsētiņai ir savs šarms, kas apbur.


Chemainus neizceļas ne ar kādu Eiropai pazīstamu arhitektūru, vēl jo vairāk tādēļ, ka jau no seniem laikiem tā ir bijusi strādnieku pilsētiņa, kas nodarbojās ar zvejniecību un mežsaimniecību. Patiesībā arī tagad tas ir viens no iedzīvotāju nodarbinātības veidiem. Līcītī, pie pašas pilsētiņas, ūdenī ir redzami peldoši koka baļķi, kas tiek pludināti turpu-šurpu.

Atsevišķas ēkas, kas vairāk ir izvietotas pilsētas centrā, ir pat nosacīti apburošas – simpātiskiem, maziem tornīšiem un interesantām jumta korēm.


Apceļojot Vankūveras salu Chemainus ir jāiekļauj sarakstā „Noteikti jāredz!”. :)


Līdz nākamai reizei! :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top