Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

October 30, 2011

Komunikāciju jautājums

Esam jau pavisam tuvu brīdim, kad būsim savās jaunajās mājās – North Vancouver. Līdz ar to bija jānokārto komunikāciju pieslēgšana, lai brīdī, kad ievācāmies neesam bez elektrības un interneta. Šīs divas lietas tiek pieminētas, jo pārējās ir iekļautas īres maksā. Jā, Kanādā (vismaz BC) vairākumā gadījumu apkure, siltais ūdens un komunālie maksājumi būs iekļauti īres maksā un par tiem galvu lauzīt nevajadzēs - patīkami.

Pirmais, protams, kas mums likās dīvaini, ka pašam jākārto elektrības jautājums, bet iedziļinoties mazliet vairāk tas nav nemaz tik sarežģīti un šeit tā ir pierasta lieta. Pirmkārt, ir nepieciešams piereģistrēties BC Hydro (kompānija, kas nodrošina elektrības piegādi mūsu provincē) mājas lapā, norādīt datumu, kurā vēlies ievākties un visdrīzāk nosūtīt viņiem sava īres līguma kopiju un viss. Vairāk informāciju par reģistrāciju un visu pārējo iespējams atrast BC Hydro mājas lapā. Procedūra vienkārša, nav jāiziet no mājas pat āra un pāris dienu laikā atnāk apstiprinājums, ka viss ir OK un viņi sāks sniegt servisu noteiktajā datumā.

Nākošā lieta, protams, ir internets – mūsdienās bez tā, kā bez rokām, it īpaši, ja tas ir darba jautājums. Mūsu provincē vairākumā gadījumu nav lielas izvēles starp interneta piegādātājiem. Šeit ir divas lielās kompānijas – Telus un Shaw, kas savā starpā it kā konkurē, bet lielos vilcienos viss pasākums ir monopolizēts. Līdz ar to interneta cenas ir ļoti augstas attiecībā pret ātrumu un līdzīgas abiem piegādātājiem, piemēram, optiskais internets maksā apmēram 150$-200$ mēnesī... Latvijā tāds maksā apmēram 10Ls-20Ls (20$-40$) mēnesī, ir starpība?! Parastais DSL ar ātrumu no 6 – 25 Mbps būs robežās no 40$-60$ mēnesī. Sākumā biju domājis, ka izmēģināšu Shaw, jo Telus bija bijis Victoria un speciālais 6 mēnešu piedāvājums ar 50% atlaidi man vairs nepienāktos. Bet tad mani Shaw noinformēja, ka papildus par pieslēgšanu viņi gribēs 30$ un vēl viņu piedāvājums būtu dārgāks. Nolēmu tomēr piezvanīt Telus un noskaidrot vai viņi piedāvā ko labāku. Un kā izrādās, ka piedāvā gan. Pirmkārt netiek prasīta pieslēgšanas maksa un abonēšanai tika atjaunota 50% atlaide uz 6 mēnešiem, neskatoties to, ka vienreiz jau to biju izmantojis. Ko ar to gribu pateikt – labs serviss nodrošina vairāk klientus ilgtermiņā!


Kā mums klājas citādāk? Ļoti labi! Ļoti labi, jo vietējos kalnos ir sācis snigt, kas nozīmē, ka sezonas atklāšana vairs nav tālu. Beidzot varēs piepildīt ilgi gaidīto sapni par snowošanu Kanādā. Gatavojoties ziemai esam arī sākuši meklēt jaunas čības mūsu mašīnai, lai varētu doties kādā tālākā braucienā uz kalniem provinces vidienē. Runājot par mašīnām, Dace braši mācās braukt, lai pēc dažiem mēnešiem savu mācībnieka statusu (L) varētu nomainīt pret jaunā braucēja  statusu (N). Komentārs no malas skatoties – viņai ļoti labi izdodas!

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top