Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

March 29, 2012

1. gads Kanādā fotogrāfijās III

Hei Hei! Rakstu sērijā esam tikuši līdz laimīgajam skaitli - trīs. Protams, tiem, kas vēl nav apskatījuši pirmās divas daļas ir iespēja to izdarīt apskatot ierakstus - 1. gads Kanādā fotogrāfijās I un 1. gads Kanādā fotogrāfijās II.
Protams, sākam ar iepazīšanos ar 0 avēniju un to, kas iespējams daudziem rada nelielu šoka situāciju. Divi ceļi viens otram blakus un pa vidu - uzminiet kas?! Robeža! Pa kreisi ASV, pa labi Kanāda. Tiesa šķersot neieteiktu, jo nav tā, ka robeža netiktu novērota...
Dodamies tālāk un no sauszemes transporta līdzekļu izmantošanas "pārceļamies" uz prāmjiem ar kuriem vasaras laikā sanāca pabraukāt diezgan bieži. Un jāsaka kā ir vasarā šie braucieni ir tiešām patīkami, kad vari gulēt uz klāja un izbaudīt saulīti.
Bet ar saulītes izbaudišanu vien neaprobežojāmies - vairāk mūs fascinē kalni, kurus izbaudījām dažādos viedos - skatoties uz tiem un pievarējot tos. Reizēm tos pievarējot arī tikām pie kādas labas "balvas", piemēram, lieliska skata pār pilsētu. :)
Bijām arī pievarēt vienu no salas populārākajām virsotnēm - Mt. Washington, apmēram pusotras stundas kāpiens, lieliskas sajūtas un galu beigās brauciens lejā. Varu tikai pateikt, ka augšā braukt ar pacēlāju man nav bail, ko pilnīgi noteikti nevarētu teikt par braukšanu lejā... :)
Un kur tad bez ūdenskritumiem - tie tika apskatīti visas vasaras garumā. Šeit jāpiebilst, ka mums patīk ūdeņi, par ko jau iepriekš esam rakstījuši, jo tiem pieder tāda savāda burvība un spēks, ko retais apzinās. :)
Uz vasaras beigām pāris reizes tika pievarēta arī viena no populārakajām Vankūveras kalnu takām - Grouse Grind un izbaudīts skats pāri Vankūverai, kā arī satikti pāris lāči - tuvāk un tālāk, mazāki un lielāki. Tie otrie ir grizlī lāči, kas, protams, šeit tiek turēti nebrīvē un tos iespējams apskatīt no neliela attāluma. Varu tikai teikt - iespaidīgi radījumi!
Apmeklējām arī vienu no populārajiem tūristu galamērķiem - Hells Gate, kas ir cilvēku radīts upes sašaurunājums, caur kuru gāžas un mutuļo liels liels liels daudzums ūdens. Laikam jau pavasarī, kad sākās kušanas process tur ir visiespaidīgāk, mēs bijām pašās vasaras beigās, līdz ar to bija Ok, bet varēja būt labāk. :)
Kā arī apmeklējām kalnraču muzeju, kas veltīts vietējai industrijai. Jaatzīst, ka šis bija mūsu pirmais muzejs, ko apmeklējām Kanādā un, ja pareizi atceros tad vienīgais līdz šim brīdim, ko esam apmeklējuši. Dzīvojot Kanādā uz muzejiem galīgi nevelk, jo šeit ir tiiikkk dauuudz skaistu vietu, ko apskatīt un izpētīt. :)
Un, protams, arī mūsu jaunā māj-pilsēta Vankūvera tika izbaudīta naksnīgā gaisotnē.

Tas šoreiz arī viss - turpiniet sekot līdzi, jo drīzumā tiks publicēts arī nākošais ieraksts. :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top