Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

May 22, 2014

Wanderlust

[Please scroll down for the English version]

[LV]

Laiks ir visvērtīgākā mums pieejamā valūta un dzīvē pienāk brīži, kad sāc aizdomāties par to vai savu personīgo valūtu maini izmantojot labāko valūtas maiņas punktu un izdevīgāko kursu. Arī mūsu dzīvē ir pienācis tāds brīdis. Sākums, protams, nebija tik filozofisks, bet beigu šim stāstam pagaidām nav, un cerams tik drīz nebūs.

Mums ir iestājusies priekšlaicīga pusmūža krīze. Vai vismaz tā, mūsuprāt, šis stāvoklis vislabāk ir raksturojams. Protams, pastāv iespēja, ka to var nosaukt kaut kā citādāk, piemēram, par “wanderlust”, jebšu nepārvaramu vēlmi klejot, ceļot un izzināt pasauli. Bet priekšlaicīga pusmūža krīze arī nav slikts apzīmējums. :)

Kad tieši nokļuvām “wanderlust” ietekmē nav skaidrs, jo skatoties pagātnē, arī Latvijā esot tas bija mūsos. Tikai tur esot bija citi mērķi un prioritātes, kas paņēma mūsu laiku un līdzekļus. Ar vien spēcīgākā šī vēlme kļuva pārvācoties uz Kanādu. No dienas izbraucieniem, mēs pievērsāmies vairāku dienu izbraucieniem ar gulēšanu mašīnā un pēdējā gada laikā tam pievienojām arī piedzīvojumu elementu ar vien biežāk lienot teritorijās, kur vairākums cilvēku nemaz nebrauc un nebrauks.

Pēdējos gados darot to, kas mums patīk un aizrauj ir tikai loģiski, ka pienāks brīdis, kad būs jāsper nākošais solis un būs jādomā par to, ko darīt tālāk. Par laimi mūsos šis solis ir briedis jau kādu ilgāku laiciņu, jebšu aptuveni 2.5 gadus. Lai gan, 2.5 gadi ir gan daudz, gan maz viss sākās no diezgan nelielas un pieticīgas idejas – mūsu prāti vēl toreiz nebija apjautuši, ka sapņot var un vajag plašāk. Šobrīd ideja ir pieņēmusi daudz reālākas aprises pateicoties pēdējā gadā ieguldītājam darbam.

Es domāju, ka ap šo brīdi vairākumam no jums ir radies jautājums: “Ko tad mēs taisāmies darīt?” Uz ko atbilde ir gaužām vienkārša. Mēs plānojam doties piedzīvojumā. Piedzīvojumā, kuram nav konkrēta galamērķa vai termiņa.

2014. gada augustā, mēs (Dace, Es un Astrīda – tā esam nokrustījuši savu mašīnu, jo tā vajag!) plānojam doties piedzīvojumā, uz/caur Ziemeļameriku, Centrālameriku un Dienvidameriku. Ideja par šādu braucienu ir sēdējusi un briedusi mūsu prātos vismaz gadu, līdz ar to tas nav pārsteidzīgs solis. Aptuvens maršruta plāns mums būs ASV un… ar to pagaidām pietiks, pārējo drošāk ir plānot “uz vietas” esot.

Visu augstāk rakstīto savelkot kopā varam apsolīt tik vienu – izaicinājums turpinās savu pastāvēšanu. Mēs plānojam par saviem piedzīvojumiem publicēt gan īsākus, gan garākus stāstiņus un vēl vairāk bildes, tāpēc sekojiet līdzi mums šeit blogā, Facebook un Instagram.

[EN]

Time is the most valuable currency that we have, and there comes time in one’s life when one starts to evaluate if it’s being exchanged at the right place and the best rate. This moment has come in our life. The begging of our story was not as much philosophical, but there is no end to our story right now and hopefully it doesn’t come soon.

We have premature mid-life crisis. Or at least that’s what we think is the best way to characterize our current state of mind. It’s totally possible to call it differently, for example “wanderlust”, which is strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world. Well, premature mid-life crisis is not a bad way to describe it too. :)

We’re not certain exactly when we felt under influence of “wanderlust”, but looking back we had it in us at the time we lived in Latvia. However we had different goals and priorities at that time, which took most of our time and means. “Wanderlust” grew in us even stronger when we moved to Canada. From day trips we went to weekend trips with sleeping in a car, and in the last year we added adventure element to it, wondering into places where most of the people don’t and will not drive.

We have been doing what we love and loving what we do for a few years now, and it’s only logical that the time will come when we’ll have to take the next step. Fortunately for us, the next big step/idea has been maturing within us for a while now, or in other words for about 2.5 years. 2.5 years is a long time and it’s not at the same time. It didn’t all began where it’s now. It started from small and modest idea. Our minds at the time didn’t know that it’s possible and much needed to dream big.  Today. Today our idea has grown significantly and is more real than ever.

By this time most of you might have a question: “So what exactly are you about to do?” Answer quite frankly is very simple. We are planning on going on an adventure. Adventure that doesn’t have certain destination or timeframe.

In August of 2014, we (Dace, Me and Astrid – yes, we named our car) are planning on going on an adventure to/trough North, Central and South Americas. Idea about this trip has been occupying our minds for over a year now and it’s not impulsive move on our part. We have an idea of route we are going to take trough USA and … and then it’s going to be adventure, which is going to be planned as we go, because it’s safer to do so. :)

Summarizing everything above, we can promise only one thing – izaicinājums [:is-aye-tsi-nah-youms] (challenge from Latvian) will remain active. We are planning on publishing shorter and longer stories and of course lots of pictures about our adventures. Make sure you visit our blog and follow us on Facebook and Instagram.

5 comments:

  1. Lai jums veicas un feins celojums- atcerieties galvenais ir nevis galamerkis bet gan ta sasniegsanas process un kas zina, varbut uzskriesu jums kur virsu Dienvidamerika, jo planoju nakamo gadu pavadit tur :)
    Lai Jums daudz jauku brizu planojot un izzinot pasauli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lai jums izdodas! Ar nepacietību gaidīšu stāstus par jūsu piedzīvojumiem :) V.V.

      Delete
  2. prieks par jums, kaut neesam pazīstami. manī arī kaut kur dziļi ir ceļotāja un pētnieka gars, ar nepacietību gaidīšu jaunus ierakstus un aprakstus!

    ReplyDelete

Blog Archive

Scroll To Top