Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

August 9, 2014

Lauvas | The Lions

[Please scroll down for the English version]
[LV]

Ir lietas, kuras nedrīkst atstāt nenokārtotas. Mums “noteikti jāizdara pirms izbraukšanas” sarakstā bija pārgājiens uz Lauvām. Tiesa mērķi izdevās sasniegt ne ar pirmo piegājienu. Tomēr ar otro iecerētais izdevās!

Baumo, ka šogad sniega sega esot par 30% mazāka, nekā “normālā” gadā. Par procentiem nemācēšu pateikt, bet skaidrs ir viens, ka pārgājienu sezonu šogad varēja iesākt ātrāk. Tas arī tika darīts, pirmo reizi Lauvās kāpām ar cerību, ka laiks noskaidrosies, jo no rīta bija nomācies... bet tā gluži nenotika, tuvojoties kalna bāzei dabūjām pat aukstu lietu + kārtīgu vēju un rezultātā bijām slapji kā žurkas. Nācās atgriezties virsotni nesasniedzot… Tomēr āķis bija lūpā un nevarēja šo lietu atstāt nenokārtotu. Mūsu laiks Vankūverā arī sāka iet uz beigām, līdz ar to paskatoties laika prognozē nolēmām, ka pārgājiens jāatkārto pēc nedēļas. Sacīts – darīts.

Dienas sākums tika nolikts uz 4 no rīta, lai kalnu varētu sākt pievarēt kamēr vēl diena nav pamatīgi iekarsusi un tikt līdz bāzei vismaz rīta pusē. Kopējais kāpiena/atpūtas garums ~12h, un iegūtais emociju daudzums neaprakstāms. :)

[EN]

There are things can’t be left unfinished. For us it was Lions hike on our “must do before departure” list. Truth to be told we didn’t accomplish our goal with first time, but second attempt was successful.

Apparently there is about 30% less snow on local mountains than in a “normal” year. We don’t know about precise percentage, but sure enough hiking season this year has started sooner than usually. And we did take advantage of that. First time we tried to hike The Lions with hope that weather will clear up… well, it didn’t happen. Getting closer to the base of West Lion we got freezing rain and wind. We were soaking wet and had to return without being able to reach top of the West Lion. It was clear that we were hooked. We just had to hike up the West Lion. After looking at weather forecast, we decided to do it again in a week.

Alarm was set to 4AM, for us to have enough time to get up the mountain while it wasn’t too hot. Total time spent hiking/relaxing ~12h, and the resulting amount of emotion was indescribable. :)
 Rīta saule augšupceļā | Morning sun on the way up
 Iespaidīgi skati | Stunning views
 ;)
 Kalnu kores | Mountain tops
 Visi kopā - rokas augšā! :) | Put Your Hands Up
 Īstais kāpiens tikai sākās! :) | Climbing starts right there! :)
Ir diezgan pastāvs un nokrist nevajadzētu... | It's fairly steep and falling off the cliff is not recommended...
 Laiks uztaisīt kādu pašīti :) | It's selfie time :)
 Laimīgi augšā ;) | Happy time ;)
360 grādu skati | 360 degree view
Komandas kopbilde, visi priecīgi - diena ideāla! ;) | Team together, everyone's happy - perfect day! ;)

P.S. Liels paldies Lindai par bildēm, mūsu fotoaparātam šoreiz gadījās ķibelīte... :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top