Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

April 27, 2011

Cascade Falls

Diena pirms Lieldienām bija ļoti saulaina un silta, tādēļ dienas otrajā pusē nolēmām, ka jādodas ieelpot svaigs gaiss. Tā nu nolēmām, ka jāapskatās netālajā pilsētas Mission teritorijā esošais ūdenskritums Cascade Falls (Cascade Falls Regional parkā). Parks, kurā atrodas šis ūdenskritums, vēl sezonai nav atvērts, tādēļ mašīnu nācās nolikt autostāvvietā pie parka un tālāk doties kājām. Parkā apskatei tiek paredzēta viena gara taka, kura sastāv no divām maziņākām. Taka ir nedaudz pastāva, tādēļ viena puse no tās, līdz skata punktam, ir izlikta ar pakāpieniem, taču atlikusī daļa ir, tā teikt, wild (mežonīga) un, ir uz pašu kāpēju sirdsapziņas. Gājiens līdz skata punktam prasa vien 10minūtes.

No skata punkta paveras skaists skats uz ūdenskritumu, kas vēlāk tā arī izrādījās kā no kaskādēm veidots – to tā, stāvot un skatoties no skata punkta, neredzēsi. :)
Apkārt skata punktam ir izveidots norobežojums, lai neviens necenstos izaicināt likteni, taču gan augstāk pa taku ejot, gan takas pašā sākumā šāda nožogojuma nav un ļoti viegli var piekļūt ūdenskritumam, un kalna upītei. Ņemot vērā, ka kalnos sniegs nav sācis lāgā kust, tad upītē ūdens nebija daudz, līdz ar to varējām pasēdēt uz saulē sasilušajiem akmeņiem.
Tā nu mēs abi izložņājām visur, kur varējām tikt pie ūdenskrituma un redzēt to, kas ir „aiz kadra”. Šis ūdenskritums esot iecienīts ekstrēmo sajūtu cienītājiem – lecot lejā no tā un nirstot ūdenskrituma izveidotajos baseinos.  :) Ūdenskritums ir apmēram 30m augsts.
Gan turpceļā, gan atpakaļ ceļā mums bija iespēja ievērtēt ievērojamu kalnu – Mt Baker. Skaisti! To var redzēt tikai skaistās, saulainās dienās un skats ir iespaidīgs. Jāsaka, ka bildē šo „iespaidīgs” neredzēsit, taču centīsimies to iemūžināt no labāka skata punkta.
Ceram ka esat izbaudījuši lieliskās Lieldienu brīvdienas un raibi nosvinējušies Lieldienas! :)

Līdz nākamai reizei!

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top