Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

June 10, 2011

Pirmā kempingošana I.daļa

Kā jau var noprast šoreiz vairāk par pirmo, mūsu kopējo, kempingošanas pieredzi Kanādā. Šis būs vairāk, kā foto stāsts un ņemot vērā, ka kempingojot aizvadījām divas dienas arī pats ieraksts tiks sadalīts divās daļās. Šodien piedāvāju nelielu ieskatu mūsu pirmajā dienā.

Sāksim ar to, ka kempingošana ir tāds kā nacionālais sporta veids šeit, protams, vēl viens no tiem ir arī hokejs. :) Kanādieši ļoti mīl doties un izbaudīt dabu, atpūsties pie tās, neskatoties uz to, ka tas reizēm tiek darīts ar milzīgiem treileriem, kuri ir labāk aprīkoti nekā dažam labam dzīvoklis...  Šeit, kā reiz nāk prātā reklāma, ko rāda vietējos TV.

Atgriežoties pie mūsu nelielā ceļojuma/kempingošanas, lielu plānu nebija – zinājām pāris vietas (ūdenskritumus), ko gribam apskatīt un pārējo nolēmām skatīties pa ceļam ar domu, ja braucot ceļa malā redzēsim zīmi, tad piestāsim un apskatīsimies visas iespējamās vietas pa ceļam. Jāpiebilst, ka šī metode strādāja visnotaļ labi.
Tātad kopā divās dienās nobraucām apmēram 600km, bet, ja tā padomā tad apskatījām tikai pāris, bet ļoti skaistas vietas.  Braucot arī lēnā garā jau tika nosprausti galamērķi nākošajiem ceļojumiem. 
Pirmajā dienā neapmeklējām nekādas iespaidīgās tūristu atrakciju vietas, izbaudījām braucienus gar okeānu, mazas pludmalītes, nomaļas pilsētas, kurās vienīgais, kas ir laivu piestātne. Tomēr arī tajās ir sava burvība un viena no burvības lielākajām sastāvdaļām noteikti bija patīkamais miers un klusums.
Vēl arī kāds skaists delfīns/valis (?) bija iemaldījies šajā nomaļajā ostas pilsētelē. Šis tiesa bija viens no skaistajiem.
Pārvietojoties tālāk nokļuvām līdz pirmās dienas galamērķim Nanaimo, BC, kur sastapāmies ar mazliet citāda veida mākslas darbu. :)
Arī ērgļa kungs pilsētas centrā nebaidījās lidināties zemu, kas ļāva man noķert viņu tuvplānā.
Pastaigājāmies pa Nanaimo ostmalu. Šajā vietā esmu bijis reizes 3 un man tiešām tur patīk. Tomēr šoreiz pieredze bija citādāka, nepārprotiet – patika, bet piestātnes bija aizvērtas kaut kādam laivu pārdošanas notikumam un maksāt, lai pa tām pastaigātos nebija ne mazākās vēlēšanās.
Laimīgā kārtā tikām arī nobildēti pie kādas statujas no kuras redzamas tikai kājas... :)
Pēc pilsētas izstaigāšanas jutāmies jau diezgan noguruši tāpēc devāmies uz mūsu kempingu, kur Dace bija parūpējusies par labākās vietas rezervēšanu.  Jautāsiet – kāds sakars augstāk redzamajai bildei ar mūsu kempingu? Atbilde ir ļoti vienkārša kempings ar nosaukumu Living Forest Oceanside Campground atrodas ļoti brīnišķīga vietā. Starp citu kalni, kas redzami fonā ir Whistler.
Kempinga teritorijā ir arī izveidotas pastaigu takas, līdz ar to iespējams izbaudīt pilnībā šīs vietas un Vankūveras salas skaistumu – akmeņaino dabu.
Šeit var redzēt mūsu kempinga vietu, kā jau varat bijām kārtīgi sagatavojušies. Telts tika uzslieta tikai skata pēc, jo gulējām mašīnā, daļēji arī gribējām pārliecināties par to, cik tā ir liela, jo gadījumā, ja būs nepieciešams izmantot, lai zinātu cik cilvēkus iespējams tur saguldīt.
Vakariņās, kā jau pienākas tika pagatavots un pasniegts steiks. Mmm...
Šeit arī mūsu gultas vieta – double size bed. Secinājumi pēc pārlaistās nakts – vietas ir pietiekoši, gulēt ir ērti un ģimenē noteikti ir jābūt mini-van (mašīnas tips – kā mūsējai), lai būtu iespējams šādā veidā nakšņot.
Nobeigumā vēl neliels ieskats (panorāma) tajā, ko varēja redzēt no skatupunkta, kas izvietots kempinga teritorijā.Tas pirmajā daļā arī viss. Neskatoties uz to, ka šis raksts ir mazliet saraustīts ceru, ka patika un sanāca uztvert kaut nedaudz mūsu pirmās dienas notikumu gaitu.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top