Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

March 18, 2012

1. gads Kanādā fotogrāfijās I

Tas mirklis ir pienācis - tas mirklis, kad varam teikt, ka pirmais gads Kanādā ir veiksmīgi aizvadīts. Es viennozīmīgi gribētu šim gadam vilkt plus zīmi, jo aizvadīts tas ir labi - esam centušies iepazīt pēc iespējas vairāk vietējā skaistuma un izstaigāt dažādas "dabas takas" un visādi citādi izbaudīt šīs zemes labumus.

Vai esam apmierināti? Protams, jo nav pamata būt neapmierinātiem. Ja dzīvojot vienā no pasaules skaistākajām vietām tu esi neapmierināts ar dzīvi, tad kaut kas nav kārtībā un problēma noteikti ir tevī nevis vietā! :)

Atskatoties uz pirmo gadu izgāju cauri mūsu foto arhīvam un šodien piedāvāju jums apskatei apmēram 3 pirmos mēnešus. Tiem, kas lasa mūsu vietni, iespējams, dažas bildes jau būs redzētas un vietas "pazīstamas". Gribētos publicēt visa pirmā gada bildes, tomēr to ir pārāk daudz, tāpēc tas tiks sadalītas ~4 ierakstos.
Sāksim ar pirmsākumiem un Latviju - mūsu mantu "kaudzes" Tallinas ielas dzīvoklī, tiesa šeit jau mantas ir vismaz 3x optimizētas, lai nebūtu līdzi nekas lieks un nevajadzīgs. Kārtošanas process vēl gan ir priekšā... Tolaik mājās valdīja patīkamais satraukums par to, kā būs...
Tālāk jau esam nokļuvuši līdz lidmašīnai un atvadoties no Rīgas dodamies apmēram 30+ stundu garā ceļojumā, kura laikā tika arī aizvadīta nakts Londonas lidostā. 2 bildē jau var manīt nogurumu mūsu sejās - mazgulēta nakts un garš parlidojums noteikti ir viens no iemesliem. :)
Vēsturiskā pirmā bilde Kanādā - esam vieksmīgi izgājuši cauri imigrācijas dienestam, kas aizņema savu stundu, jo, protams, ka rindā nebijām vienīgie, bet viss labi - mēs un mūsu mantas (divas somas un sniega dēlis) ir nonākušas galamērķī - Vankūverā. Jauna dzīves posma sākums.
Pēc pāris dienu atpūtas un aklimatizēšanās arī seko pirmā galvas izvēdināšanas tūre, tiek izstaigāta White Rock, BC. Daudz svaiga gaisa un patīkamas emocijas. Laiks gan vēl stipri pavasarīgs.
Neligi pēc tam arī seko pirmā "dabas takas" izstaigāšana un "vietējo" letiņu satikšana. Ar katru reizi ar vien vairāk parliecinoties par to, ka izvēle ir pareizā.
Un, protams, ka ūdenskritumu apskate - kur gan bez tiem! Pirmā gada laikā tika apskatīti lielāki, mazāki un visi ar savu burvību :)
Pirmā mēneša laikā mazliet arī apskatījām Stenlija parku, un vārda tiešajā nozīmē - mazliet, jo arī tagad vēl tas nav līdz galam izstaigāts. Bet patīkamā ziņa ir tā, ka nāk vasara un objektu apstaigāšana un apskatīšana varēs atsākties.
Un kā tad bez Ķiršu ziediem pavasarī - pagājušā gada marta beigās tie bija saplaukuši un laiciņš arī bija patīkams.
Aprīļa vidus un apskatam Cascade Falls ūdenskrituma baseinu.
Bijām arī apskatīt no Vankūveras netālu esošo Lighthouse Park, kur izbaudot klusumu pēķšņi pamanījām arī delfīnus, kamēr baudījām to peldējumu garām vienīgā bilde, ko uzņēmām bija šī. Bet emocijas paliek.
Pirmo reizi ieradāmies Viktorija - dzīvokļa meklējumos un tikām apburti ar Olimpisko kalnu skaistumu. Kā arī paspējām iepazīties ar mūsu jauno kaimiņu, kas mūs ik pa laikam no rītiem modināja...
Pabijām arī Harrison Hot Springs
Un noķērām vēl nenokusušo sniegu maija vidū - šis bildes cik atceros tapa pirmajā izbraucienā ar mūsu jauniegūto auto. :)
Toreiz arī sastapām pirmo četrkājaino melno draugu. :)
Bija tā lieliskā iespēja, kuru izmantojām un pārvācāmies uz pāris mēnešiem uz Viktoriju un baudījām tās skaistumu!
Izmantojām arī bezmaksas iespēju apskatīt provinces parlamenta ēku no iekšpuses (no ārpuses tā redzama augstāk).
Apmeklējām vienu no skaistākajiem šīs apkārtnes dārziem - The Butchart Gardens
Kā arī vietējos skata punktus, pastaigu vietas un beigu beigās arī izbaudījām vietējos labumus. :)
Un vēl, protams, mēs, jocīgie, pilnīgi neatbilstošā apģerbā nolēmām pievarēt vienu no vietējiem kalniem - Mt.Finlayson, par ko gan pašiem bija liels prieks un sajūsma. ;)

Tā lūk fotogrāfijās izskatās pirmie trīs mēneši ko aizvadījām Kanādā. Sekojiet līdzi, jo drīzumā publicēsim arī nākošās fotogrāfijas no jau aizvadītā, pirmā gada, šeit, skaistajā Britu Kolumbijā.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top