Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

April 19, 2012

1. gads Kanādā fotogrāfijās IV

Veiksmīgā kartā, kārtējo reizi, ir pagājis labs laiciņš kopš pēdējā ieraksta. Ar saņemšanos ierakstīt paliek ar vien švakāk, bet rakstāmais it kā pareizei uzpeld un nenokļūst līdz realizācijai.

Ko nu par to - turpinot iesākto esam nokļuvuši līdz cetrutajam - pēdējam ierakstam šajā serīja. Cerams, ka tie būs kaut nelielu ieskatu kā mums labi klājās skaistajā Britu Kolumbijā.
Kā jau iepriekšējā ierakstā rakstījām esam apskatījuši vairākus skaistuļus, šeit nu lūk vēl viens - vilks. :)
Un šādu zivteli noteikti, katra makšķerniekam būtu prieks izvlikt?!
Skats no mūsu pilsētas daļas uz Vankūveras centru. Esam pietiekoši tālu no burzmas un pietiekoši tuvu, lai tur nokļūtu pārdesmit minūšu laikā. ;)
Un tad pienāca ilgi gaidītais gadalaiks - ziema, tiesa sezona jau bija atklāta pāris nedēļas ātrāk, tomēr, šis bija pirmais brauciens uz "lielo" kalnu - Mt.Baker.
Un kur tad bez Viktorijas, arī tur paspējām atrgiezties uz Ziemassvētku pusi un izbaudīt to vakarā. Tā vecāka izskata māja ir vietējais parlaments.
Un beidzot nokļuvām arī līdz bākai, ko bija plānots apmeklēt vasarā, bet ta arī nekad nebija sanācis laiks.
Arī kāda pilsētas centra bilde tika uzņemta un mazliet no tā izstaigāts, lai gan patiesībā līdz pat šim brīdim neesam veltījuši daudz laika centra iepazīšanai neskatoties uz to, ka gandrīz katra darba diena tur tiek pavadīta. :)
Tika apskatīts arī vietējais gaismiņu šovs, bildēs gan saprast daudz nevar, bet ideja skaidra... :)
Kā arī izbaudīti tuvākie slepošanas kalni - šis Mt. Cypress atrodās apmēram 20 - 30 minūšu attāluma no mūsu mājām. Pēc darba var aizbraukt padarboties, kas patiesībā arī tika izmantots vairāk kā padsmit reizes šoziem. :)
Iepazinām arī tālākus slēpošanas kalnus - dienā, kad svaigi bija nosniguši 25cm sniega. Dacei noteikti tas bija labs izaicinājums ņemot vērā, ka uz dēļa būts vien pāris reizes.
Arī smuki dabas skati ziemā neizpalika.
Un putnus arī pāris apskatījām - šoreiz topā ērgļi un polār pūces.
Kā arī kārtējais smukais dabas skats uz Vankūveras ziemeļdaļu, kur kā baumo līstot vairāk, lai gan personīgi to neesam izjutuši. Bet lai jau tie, kas tā domā, paliek pie savām domām - vismaz mums būs mierīgāka dzīve. :)
Kalni - tiem noteikti ir sava burvība un labākais, katrā gada laikā tā ir sava un katru gadu tie izskatās citādāk.
 Šeit iemēģinājām vēl vienu (citu) slēpošanas trasi, ši gan tiesa tālāk no mājām ap 3h, bet daba tur tiešām skaista.
Bijām arī apskatīt arī Kanādu no Amerikas puses, jeb precīzāk mazā piedēkļa - Point Roberts, WA
Tur satikām arī laiskās brīvās nācijas stirnas, kas par cilvēku klātesamību vispār neuztraucās.
Un, protams, 1. gada noslēgumā ceļojums 1000km uz ziemeļiem uz Pūder karali. Ceļojums bija tiešām lielisks, 3 dienas slēpojām vismaz pus metru dziļā pūdersniegā un izbaudījām Rocky kalnu grēdas skaistumu un arī laikapstākļus. Ar domu - ja nepatīk kāds ir laiks tagad, pagaidi 15 minūtes...
Braucot atpakaļ no mūsu ceļojuma paņemām apvedceļu, tā izrādījās ļoti laba izvēle - tiešām skaisti!!! :)

Ceram, ka Jums patika mūsu nelielais 4 daļu ieskats, mūsu pirmajā gadā Kanādā! :)

Pēteris & Dace =)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top