Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

May 21, 2012

Kā mums interesanti gāja ar riteņu iegādi

Pagājušo nedēļ Vankūveriešus lutināja pavasarīgi vasarīgas vēsmas un arī lietus bija pierimis. Tas savukārt mūs (un drošivien, ka vēl lielu daļu Vankūveriešu) pamudināja ar vien vairāk domāt par velo iegādi. Jau kādu laiku sekojām līdzi riteņu tirgum, bet tādas lielas skaidrības tā arī nebija . Vietējā tirgū ir daži pazīstami zīmoli kā, piemēram, Trek vai Giant, bet arī daudz nezināmo, bet labo, piemēram, Norco.  Tad nu pastāstīšu, kā mums jautri gāja. :)

Nedēļu atpakaļ tika sākts pētīt riteņu piedāvājumu un tuvējos veikalus. No internetā pieejamās informācijas bija skaidrs, ka jauna riteņa izmaksas minimāli ir ap 450$ + nodokļi. Kas mūsu budžetam likās mazliet par skarbu. Bet tāda ir realitāte un par šādu summu iegādāties var sakarīgu Norco riteni. Protams, ir arī riteņu veikali kuru piedāvājums sākas no 1000$+... Otrs variants ir meklēt lietotu, bet labā stāvoklī. Variants nav slikts, bet tomēr prasa pacietību, jo labu riteņu arī Vankūverā, kura ir viena no attīstītākajām pilsētām riteņošanas jomā Kanādā, piedāvājumā ir pamaz. Labi, ja pāris „labo variantu” 24h laikā tiek ievietotu vietējā sludinājumu vietnē – Craigslist.

Variants uz ko tika nolemts skatīties vairāk bija lietotu riteņu iegāde, jo tā iespējams dabūt labāku riteni par sapratīgu ciparu, jo kā zināms labiem velo mūžš parasti ir ilgs. Un lētajiem attiecīgi – diezgan īss. Manu riteni izdevās atrast diezgan ātri izmantojot to pašu veco labo Craigslist – ritenis ir apmēram 7 gadus vecs, bet minimāli lietots – vairākums skrāpējumu, kas uz tā ir nākuši no stāvēšanas garāžā. Labs variants un drošvien būs lietojams vēl  vismaz  7 gadus, ja nesākšu to aktīvi dzīt pa mežu... :)

Ar Daces riteni situācija bija mazliet sarežģītāka, jo gribējām riteni, kas ir pareizā izmēra un pie reizes arī normālas kvalitātes. Šeit gan bijām mazliet pielaidīgāki, jo Dace drošvien mežā to nedzīs un slodze būs daudz mazāka. Vairākas reizes apskatot un palasot atsauksmes internetā diezgan ātri un neprātīgi nolēmām iegādāties jaunu riteni Wallmart’ā, kas bija kļūda un mācība. Neskatoties uz to, ka pārslēdzēji ir Shimano un izskatās samērā kvalitatīvi priekš 200$ cenas, tie nebija.  Nedaudz pabraukājām un bija skaidrs, ka bijām ieberzušies, jo piemēram tik vienkāršas problēmas kā ātrumu noregulēšanas atrisināšana bija neiespējama... Vienkārši neiespējama... Līdz ar to tika pieņemts lēmums riteni atgriezt veikalā. Jā, tā ir viena no lieliskajām Ziemeļ Amerikas opcijām – kaut kas nepatīk, tev ir noteikts dienu skaits, lai preci veikalā atgrieztu un tas notiek bez ierunām un liekiem jautājumiem ... Veikalā iespējams atgriezt pratiski visu – interesanti, bet tā ir realitāte šeit.  

Protams, mācības bija gūtas un skaidrs bija, ka variants lēts un labs nepastāv – vismaz ar lietām, kuras ir paredzētas aktīvajai atpūtai. Un ne vienmēr vajag steigties, ko parasti cenšamies nedarīt...

Pēc pāris dienām tika atrast labs lietots riteņa eksemplārs un iegādāts arī Daces vajadzībām un izbaudot lielisko laiku, kārtīgi iemēģinājām Vankūveras velo celiņus. Vienu gan varu pateikt – ja brauc pretējajā virzienā vai kādā vietā, kur nav atļauts braukt ar riteni, tu par to ātri vien tiksi informēts. Nē, pa galvu visdrīzāk neviens nedos, bet uz faktu norādīs gan. :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top