Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

October 10, 2012

Kootenays - otrā diena

Mūsu otrā diena iesākas nelielā pilsētiņā ar nosaukumu Kaslo, atrodas tā apmēram 750km no Vankūveras.
Tiesa atšķirībā no pirmās dienas šī jau ir "slapjāka". No rīta vairs nelīst, tomēr visu nakti lietus un pērkons muzicēja - labi, ka guļam mašīnā un nav jauztraucās par to, ka telts sāks laist cauri lietu. :) Kaslo izskatās smuka pilsētele, tomēr neizksatās, ka šeit ir pārāk daudz apskates objektu līdz ar to ieskrienam veikalā pēc produktiem brokastīm un dodamies tālāk.
Mazliet jau pabraukuši atrodam vietu, kurā varētu ieturēt brokastis...

Sacīts darīts, baudam brokastis, skaisto skatu un saldajā mums ir "austiņa", ko dabūjām vietējā veikalā Kaslo - garšo, kā Latvijā. Tas, protams, priecē sirdis. Skats arī lielisks, patiesībā vietas, kurās ēdam brokastis, pusdienas utt. cenšamies piemeklēt ar pēc iespējas labāku skatu. :)
Ņemot verā, ka diena iesākusies tāda drūma nolemjam sevi mazliet palutināt un dodamies uz karstajiem avotiem. Tur dažāda aukstuma/siltuma baseini. Aukstākais bildē pa kreisi esot 13  grādi šodien, tik silts tāpēc, ka pa nakti lijis lietus. Parasti esot pāris grādi virs 0, jo ūdens nākot no kalnu augšas (ledāja?!).
Izbaudījuši karstos avotus dodamies tālāk pa mūsu izvēlēto maršrutu. Patīkamais fakts - provinces vidienē ir bezmaksas prāmji.
Braucām meklēt kādu skaistu pārgājiena taku, kuru izrādījās "slēgta" plūdu dēļ, toties redzējām kārtīgas krācītes, kas šajā laikā bija piepildītas ar ūdeni pateicoties kūstošajam sniegam kalnu galotnēs un pagājušās nakts lietum.
Izbaudam kārtējos skaistus skatus un... klusumu :)
Pusdienas pie kalnu upes - bija vēss... Bet pusdienas garšīgas :)
Ieturējuši pusdienas dodamies mūsu talāk, pilsētas Creston virzienā. Šeit saules stari tiek lauzti pavisam skaisti...
Nobraucot ielejā krāsu kontrasti paliek pavisam acīmredzami. It kā tuvotos negaiss?!
Tā nu turpinājām savu ceļu uz mūsu tāsdienas galamērķi Nelson, BC. Bet pa ceļam pamanījām interesantu vietu Stagleap Provinciālo parku, kas atrodās 3 automaģistrāles vienā no augstākajiem punktiem. Apmēram 1700 - 1800m v.j.l., šeit arī tiek pamanīta zīme, kas norāda kā 2km pārgājienā attālumā iespējams nokļūt līdz kalnu korei. Nosecinām, ka mums ir apmēram 40-50 minūtes līdz brīdim, kad sāks nopietni satumst, bet tas jau nebūs šķerslis - vai ne!? :)
Tad nu arī dodamies šajā nelielajā pārgājienā pretim kalnu korei. Jau sākumā izskatās, ka izbaudīsim labu skatu...
Un tieši tā arī ir - nonākot kalna korē mums paverās 360 grādu skats. Rietošā saule nesteidzoties dodas pazūd aiz netālu esošā kalna. Sajūtas fantastiskas, žēl tikai, ka neesam šeit ieradušies dienā, jo tad varētu doties pārgājienā pa kalnu korēm, kas viegli pieejamas un izstaigājas no šīs vietas.

Pie mašīnas atpakaļ esam brīdī, kad jau ir stipri satumsis - sasmēlušies pozitīvas emocijas esam gatavi doties uz Nelson, BC - atrast Walmart un ļauties miegam. :)

Par mūsu trešo un pēdējo Kootenays brauciena dienu varēsiet lasīt nākošajā ierakstā, pagaidām viss - līdz nākošajai reizei! :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top