Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

May 11, 2013

Klinšu kalnus meklējot - otrā daļa

Miljons gadus vai precīzāk apmēram 5 mēnešus atpakaļ iesāku rakstu sēriju par mūsu piedzīvojumiem apciemojot Kanādas klinšu kalnus Canadian rocky mountains. Tagad ir laiks turpināt :)

Pa nakti paliekam kāda kempinga auto stāvietā, jo pirmkārt esam ieradušies augusta garajās brīvdienās un, protams, par nevienu kempinga vietu var pat nedomāt, otrkārt tā ir lētāk un nemaz nebijām domājuši izmantot pirmo iespēju. Brokastojam Rogers kalnu pārejas augstākajā punktā izbaudot lielisku skatu. :)
Brokastīs mums pievienojas arī Steller Jay :)
Rogers kalnu pārejas kalni :)
Satikām arī mūsu draugus burundukus Kolumbijas zemes vāveres - šie dzīvnieciņi tiešām rītu padarīja jautrāku :)
Izpētījām kurā virzienā jādodās, lai atrastu zeltu :)
Vēl viena vāvere piebarota un laiks ir doties ceļā ar vien dziļāk "rokijos" (rockies)
Braucam.... :)
Un vēl...
Līdz nokļuvām Yoho nacionalājā parkā un apmeklējām pirmo ūdenskritumu - Wapta Falls. Ūdenskritums ir apmēram 30m augsts (10 stāvu māja) un 150 metrus garš, tātad nav tik maziņš :) Izbaudījām arī kārtīgu ūdens dušu pielienot tam tuvāk klāt. Starp citu augšējā labājā bildē uz uzkalniņa ir cilvēki, tas palīdz saprast ūdenskrituma mērogu :)
Izmirkuši, bet priecīgi sildamies saulītē un žāvējam drēbes, un, protams, izbaudam kārtējo lielisko augusta dienu.
Pēc tam, kad pirmais ūdenskritums apskatīts varam turpināt ceļu. Ar katru brīdi apjaušam, ka garais ceļš, kas nobraukts sāk "atmaksāties".
Piestājām vietējā turistu informačijas centrā, lai papusdienotu. Kārtējā skaistā vieta.
Turpinam ceļu tālāk - dziļāk Yoho nacionālajā parkā un tuvāk mūsu galamērķim - Banff, AB

Pa ceļam izmetam līkumu un apmeklējam arī Takakkaw ūdenskritumu, kas šobrīd tiek uzskatīts par otro augstāko ūdenskritumu Kanādā - 384m, sanāk mazliet augstāks par televīzijas torni Rīgā. Diezgan iespaidīgs.
Laiks arī nestāv uz vietas un straujiem soļiem tuvojas vakars - tāpēc dodamies tālāk Banff/Lake Louise virzienā...
Iespaidīgie kalni...
Un tad arī pret tumsu nokļuvām Lake Louise, ja teikšu, ka šī vieta nav populāra melošu, manuprāt, neviena sevis cienīga Kanādas reklāma neiztiek bez bildes/video no šīs vietas. Skaisti jau ir, nevar noliegt. Izbaudam tumsas iestāšanos pastaigājoties gar ezeru un dodamies naktsmāju (vietas) meklējumos. 

Iepriekš mums "neoficiāli" tika ieteikts paskatīties uz kādu kempingu, kas ir aizklapēts ciet, bet varētu būt pieejams nakts pārlaišanai, kad tur ieradāmies bija skaidrs, ka tas ir aizklapēts ciet, bet arī nav pamests novārtā - kāds to vēl pieskata līdz ar to nācās meklēt citas naktsmājas, ko arī visnotaļ ātri atradām - stāvvietu meža vidū, kurā iespējams nebijām vienīgie palicēji, bet tas vairs nebija svarīgi, jo diena bija gara un miegs nāca sirsnīgi. :)

Turpinājums sekos...

2 comments:

  1. Paldies par jauko ieskatu un aprakstu :) Tā turpināt!!! Super kadri un vāveres izrādās super draudzīgas :) Gaidam mūsu atgriezšanos Vancouver...

    ReplyDelete

Blog Archive

Scroll To Top