Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

January 13, 2014

Mt. St. Helens

Iesāksim pirmo ierakstu šajā gadā par kādu no lielajiem kalniem, lai tad arī gads ir piepildīts ar lieliem kalniem un citiem interesantiem piedzīvojumiem.

Neskatoties uz to, ka Svētās Helēnas kalns, kas atrodas Vašingtonas štatā tika apmeklēts tālajā 2012. gada vasarā, bildes beidzot ir sasniegušas arī "dienas gaismu". Ceram, ka jums patiks! 
Kalnam ir vismaz divas pieejas, mēs izvēlējāmies doties Johnston Ridge observatorijas virzienā, kas atrodas apmēram 80km attālumā no galvenā ceļa un pēc mūsu domām deva mums ideālu ieskatu tajā, kā šis milzenis izskatās.
Katru reizi, kad bija iespēja apstāties, kā kārtīgi tūristi to arī darījām. Sv. Helēnas kalns tiešām ir iespaidīgs!!!
Un papildus tam, ka tas ir kalns, Mt. St. Helens ir arī aktīvs vulkāns. Tas pēdējo reizi pamatīgi izvirda, pirms mūsu ierašanās uz šis planēta,s tālajā 1980. gadā. Kā var redzēt bildēs augstāk, izvirdums pamatīgi norāva "jumtu" pašam kalnam, kā arī pilnībā pārveidoja tuvāko apkārtni.
Vulkānam izvirstot, daļa kalna tik sagrauta, kā rezultāta izveidojās upes pa kurām plūda iespaidīgs daudzums kalna atlieku un vēlāk arī lava.
Manuprāt, Sv. Helēnas kalns/vulkāns ir viens no iespaidīgākajiem dabas veidojumiem, ko līdz šim esam apskatījuši. Ir vērts to savām acīm redzēt! :)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top