Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 9, 2014

Powder King 2012

Šogad ar tiem sniegiem ir kā ir, toties pagājušajos gados ir veicies tīri labi. Pārskatot bilžu arhīvu un cenšoties saprast par ko esam jums dārgie draugi, lasītāji, pastāstījuši sapratu, ka Powder King, jeb Pūdera Karalis nav bijis rakstu sarakstā. Tad nu šo kļūdu ar steigu labojam un piedāvājam ieskatīties mūsu ceļojumā uz Pūdera Karali, tālajā 2012. gadā. :)
Pats slēpošanas kalns atrodas, pa lielam, nekurienē. ~11h braucienā (1000km) no Vankūveras. Tuvākā lielā pilsēta, kurā dzīvo ap 70 000 cilvēku atrodas 1.5h attālumā. Interesants fakts ir ka kalns strādā tikai 4 dienas nedēļā no Ceturtdienas līdz Svētdienai, līdz ar to ierodoties Ceturtdienā neviens kalnu nav "lietojis" 3 dienas. :))

Mūsu plāns ir pavisam vienkāršs, no Vankūveras izbraucam vakarā, un dargājam visu nakti. No rīta ierodamies Powder Kingā un izbaudām dienu uz kalna. Tā arī viss notiek un esam ieradušies pat laicīgāk nekā cerēts. Sniega ir padaudz un ņemot vērā, ka ir piektdiena, cilvēku būs pamaz - ideāli apstākļi braukšanai.
Iepriekš par šo vietu bijām tikai dzirdējuši. Nosaukums, protams, daudz sološs, bet nav skaidrs vai garais brauciens attaisnos uz to liktās cerības.
Bet šaubas izgaisa diezgan ātri. Sniega bija daudz, cilvēku maz un vietu, kur izplesties vēl vairāk. Arī pati vieta ir unikāla un ļoti skaista.
Sniega netrūkst! :)
Pēc dienas, kas kārtīgi aizvadīta uz kalna ir mazliet arī jāatlaižas un jāpaslidnās. Nu tā, jautrībai! :)
Visa brigāde kopa (augšā) un sniegs, kas tika izbraukāts pēc bildes uzņemšanas lejā. Bija lieliski!!! :)
2013. gadā, ceļojums tika atkārtots šoreiz gan stipri citā sastāvā. Sniega bija mazāk, tomēr tas padarīja visu jautrāku. Kalnā ieradāmies arī ceturtdienā un pirmais lifts izskatījās apmēram tā, kā visi pārējie dienas lifti - kalns piederēja tikai mums un labi ja pāris reizes dienā satikām kādu citu :)
Nobeigumā piedāvāju noskatīt arī nelielu video, kas salikts kopā no 2012. gadā uzņemtajiem materiāliem.


Varu piebilst tikai vienu, ka atrodot šādas pērles, ir skaidrs, ka lielie un populārie kūrorti nespēj stāvēt līdzi, jo pārsvarā tie ir kā bezdvēseliskas naudas mašīnas. Mazajiem kūrortiem ir sava burvība un aura. Un, kā viņa var  nebūt, ja kalns 2 dienas principā pieder tev! :)

2 comments:

  1. Tieši viendien nodomāju - vajag vēlreiz aizbraukt tur. Topā noteikti nr.1

    ReplyDelete
  2. Jep, precīzi.. populāriem kūrortiem nav šī burvība..

    ReplyDelete

Blog Archive

Scroll To Top