Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 10, 2015

Durango

[Please scroll down for the English version]


[LV]
Dažas pilsētas mēs apmeklējam speciāli, bet dažas vienkārši ir pa ceļam. Durango ir otrajā kategorijā. Sākotnēji mums pat nebija skaidrs, vai mēs paliksim tajā vispār, jo kempingu/RV parku šajā pilsētā vispār nav un viesnīcas bija nepatīkami dārgas. Beigu beigās viss nostājās savās vietas, mēs pamanījāmies Durango pavdīt dienu/nakti un doties tālāk.

Caur Durango mēs braucām divu iemeslu dēļ. 1. Mēs vēlējāmies izbraukt populāro Velna Mugurkaula ceļu (Espinazo del diablo). Tas ir līkumains ceļš, kas ved cauri Sierra Madre kalniem un piedāvā lieliskus skatus uz apkārt esošajiem kanjoniem. Skati nebija unikāli un, varbūt pat pilnībā nepārsteidza mūs, tomēr bija vērts izbraukt šo ceļu. 2. Vairāk nekā vienu reizi mums ir ieteikts apmeklēt Zacatecas pilsētu, tad paceļam uz to nolēmām arī piestāt Durango. Vairāk par Zacatecas nākošreiz.

Kā mums patika Durango? Bija ok. Bez lieliem pārsteigumiem un vilšanās. Skatoties no pozitīvās puses, mēs nejauši atradām lielisku ceptuvi. Lai saprastu cik tā bija laba jaatzīmē, ka Dace vēljoprojām to piemin un saka, ka nebūtu slikti tādu atrast atkal… katrā pilsētā kuru mēs apmeklējam. Ceļošanas burvība – nekad nevar zināt, kas ir aiz stūra. :)

[EN]
Some cities we visit because you want to, and some because they are on the way. Durango was in the second category. We wasn’t sure at the beginning, if we are going to stay there at all, as there were no RV parks and hotels were darn expensive. But everything felt into places and we spent a day there and moved farther.

We drove through Durango because of two reasons. #1 to drive famous Devils Backbone road (Espinazo del diablo). It was nice and twisty road that goes through Sierra Madre Mountains and offers views to the canyons around. It didn’t blew our minds, but was worth a drive. #2 we have been suggested to visit city of Zacatecas for few times during our time in Mexico, and Durango was a stop in between. More Zacatecas next time.

So how was Durango? It was ok, not overly exciting and not disappointing. On positive side we found a great bakery on random street in town. Dace is still mentioning how good it was and how she would like to find another one like that. Great things about traveling – you never know what’s around the corner. :)





[LV] Lai gan vietā, no kuras izbraucām – Mazatlan, dienas vidējā temperātūra bija ap 25C un naktī ap 15C, kalnos tā naktī noslīdēja zem 0. To arī pierādīja kalnu parejas augšā esošais sniegs. Jūras līmenis vs 2700m :)

[EN] Despite the fact that temperature in Mazatlan was ~25C and at night ~15C, in mountain it slipped below freezing. It was proven by the snow on mountain pass. Sea level vs 2700m (8800ft) :)





Vancouver Donut's?! Durango

Ceptuve | The Bakery :)



McDonalds
[LV] Lielais karstais sunis. Jā viņi māk šeit taisīt arī tādus, tīri lai cilvēku mazuma sajūta nenomoka. :)
[EN] Big Hot Dog. Yes, they know how to make size XXL as well, just in case you are really hungry. :)
[LV] Un, kad es teicu, ka viss nostājās savās vietās, es domāju, ka mēs nolēmām noparkoties uz ielas un pārlaist nakti tur. Protams, mēs to iepriekš nebijām darījuši ASV vai Kanādā, līdz ar to tā bija pirmā reize. Pārsteidzošā kārtā mašīnu kustība diezgan ātri apstājās uz šaurās un aktīvās ielas un mēs tiešām labi izgulējāmies. Ne īsti tas, ko bijām gaidījuši. :)

[EN] And when I said everything felt in places, I mean we decided to stealth camp. Of course we never tried it in US or Canada, so Mexico stealth camping it was. Surprisingly the traffic on a narrow and active street died down at night and we had a really good night sleep. Not exactly what we expected :)
Location: Durango, Dgo., Mexico

1 comment:

  1. Pat siekalas saskrēja .. Šķiet, ka ar narvesen hot dogiem nevar salīdzināt :)

    ReplyDelete

Blog Archive

Scroll To Top