Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 20, 2015

La Quemada & Guadalajara

[Please scroll down for the English version]


[LV]
La Quemada bija tā vieta, kur beidzot ieraudzījām piramīdas. Beidzot. Neskatoties uz to, ka tās varbūt nebija pašas iespaidīgākās, pati par sevi vieta bija diezgan interesanta izstaigāšanai. Vecās pilsētas drupas vienmēr liekas tik interesantas, jo var padomāt par to kā tad viņi ir dzīvojuši un aizvadījuši savas ikdienas gaitas. Interesants arī liekas fakts, ka visas trepes ir ar lielām atstarpēm – interesants, jo vidējais Meksikānis vai pamat iedzīvotājs nav tas raženākais augumā. Šeit gan lomu varētu spēlēt fakts, ka tās ir daļa no aizsardzības sistēmas.

Guadalajara bija mūsu nākošais pieturas punkts. Tā ir otra lielākā pilsēta Meksikā, ko gan pamanīt esot pilsētas centrā nevar, toties iebraukšana tajā paprasa laiciņu un tas laikam ir tas īstais rādītājs pēc kā jāskatās. Ar lielumu arī nāk fakts, ka visi apskates objekti nav vēsturiskajā centrā, vai precīzāk to centru ir vairāk nekā viens. Mēs, protams, to nezinājām, kā rezultātā esam daļu no šīs pilsētas kultūras arī palaiduši garām, tomēr teikt, ka par to pārdzīvojam nevar. Mēs bijām gatavi pamest betona džungļus un doties pretim dzīvei ārpus pilsētas. :)

[EN]
La Quemada was the place where we finally saw our first pyramids. Despite the fact they were not the most impressive, the settlement itself was quite interesting to walk around. We did a bit of hiking around and explored ruins of the old city. We sometimes wonder how come stairs in these cities are so big, considering average Mexicans and Natives are not very tall people. I guess it has something to do with defence. :)

Guadalajara was next on our list, the city is one of the largest in Mexico, to be precise, second most populous in Mexico. When you are in Downtown you don’t feel it as much, but driving into town take a fair bit of time. So, yes, it was big. :) Apparently with the size comes also the fact that only place that is worth visiting isn’t historic centre, we didn’t know that, but that’s fine, as we were ready to head out of big city and enjoy our downtime in countryside. :)




[LV] Manuprāt, kolu vajadzētu atzīt par oficiālo Meksikas simbolu, šeit ir iespējams nopirkt visa veidu tilpumus, kādus cilvēks var iedomāties. 500ml, 600ml, 1L, 1.25L, 1.5L, 2L, 3L un noteikti vēl desmit dažādus kurus nepieminēju. Jā aizmirsu pieminēt, 2L un vēl citus tilpumus var dabūt arī stikla traukā – tas cienītājiem. :)

[EN] I think Coke should be come national symbol of Mexico, you can get any size you can imagine in this country. 500ml, 600ml, 1L, 1.25L, 1.5L, 2L, 3L and certainly 10 other sizes that I didn’t mention. As well as 2L and other ones can be purchased in glass bottles – cool stuff. :)


[LV] Drošība pirmajā vietā! | [EN] Safety first! :)





[LV] Skvēri – vieta, kurā vienmēr ir dzīvība. Liekas, ka profesija skvērā sēdētājs arī ir reāla, jo šeit var redzēt tādus, kas tikai mācās – tie, kuriem ap 40-50 un, tad īstus profesionāļus – večukus gados. Ja jums ir iespēja, pasēdēt un pavērot cilvēkus skvēros ir tiešām interesanta nodarbe. :)

[EN] Square – the place that is always alive in Mexico. I think there might even be a profession, square sitter. Juniors of this profession are in their 40s and 50s, and real professionals are older guys and you can certainly see that dynamic. If you have a time – sit down in square and watch people around, it’s quite interesting. :)
Location: Guadalajara, Jalisco, Mexico

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top