Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

March 31, 2015

Brauc, atpūties | Drive, relax

[Please scroll down for the English version]


[LV]
Pēc Mazatlán karnevāla spiedām gāzi grīdā un devāmies ziemeļu virzienā. 4 dienās tika nobraukts mazliet vairāk kā 4000 km… Tiešām pieklājīgs attālums. Sajūta bija tāda, ka tas būtu pilna laika darbs. Piecelies, iedzer kafiju, 4 stundas brauc, iedzer kafiju, 4 stundas brauc un tā kamēr vairs nav iekšā.

Mēs esam dzirdējuši par cilvēkiem, kas šādi ceļo. 800km diena… Varbūt daži to var, bet ja ir dažas lietas, ko šis ceļojums mums ir iemācījis, tad viena no tām ir nesteigties. Protams, reizēm dotais laiks ir ierobežots un gribās redzēt itin visu. Mūsu ieteikums gan šeit būtu gaužām vienkāršs – redzēt mazāk un izbaudīt vairāk. Gala rezultāta vairāk apmierināts ir cilvēks, kas ir izbaudījis apskatīto nevis apskrējis un salicis ķekšus visās iespējamajās vietās. Kvalitāte pret Kvantitāti.

[EN]
After Mazatlán Carnival, we put pedal to the metal. When I say it, I mean it. We drove a bit more than 4000 km / 2500 miles in 4 days… Yes, that is fair amount of driving, and felt like working full time as truck driver. You wake up, have coffee, drive for 4 hours straight, have coffee and drive four more.

We have heard about people who like to travel this way. Doing 800km/500mi a day… It might work for some, but if there are certain things this trip has thought us and one of them is – do not rush. I understand that sometimes timeframe is limited and you want to see it all. Our suggestion in these situations is see less, but enjoy it more. It brings more happiness when you are relaxed and enjoying the things you see, rather than just rush trough and seeing them all. It is called quality vs quantity.





[LV]
Pēc trakā brauciena mēs beidzot nokļuvām mājās un vienīgais ko vēlējāmies ir darīt neko. Un tieši to arī darījām. Pāris dienas.. Pārsteidzošā kārtā viss sāka likties savās vietās ātrāk nekā mēs jebkad bijām iedomājušies. Es tiku pieņemts atpakaļ darbā otrajā dienā pēc atbraukšanas un mēs atradām jaunu dzīvokli Ziemeļ Vankūverā (mums tiešām patīk šī pilsēta) dienu pēc tam. Diezgan traki labi! Nedēļu vēlāk ievācāmies mūsu jaunajā mītnē un nepārsteidzošā kārtā sajūta, ka nekur neesam bijuši, pārņēma mūs.

Bet kam es meloju?! Daudz kas ir mainījies! Mēs esam ceļojuši 6 mēnešus bez pārtraukuma. Atklājuši jaunas vietas, cilvēkus un sevi. Tas ir bijis piedzīvojums, kas mums ļāvis augt iekšēji. Un zināt, kas ir šī ceļojuma labākā daļa? Tas ir tikai sākums! Mēs neesam pat tuvu beigām. Neskatoties uz to, ka šis pārtraukums ceļojumā ir bijis “neparedzēts”, mēs bijām tam gatavi. Mēs bijām gatavi paņemt nelielu pārtraukumu, atpūsties un sakārtot lietas, kas mūs līdz galam neapmierināja līdz šim. Lietas, kuras uzlabos mūsu dzīvi tad, kad dosimies atpakaļ dienvidu virzienā.

Mums ir tikai 3 mēneši līdz mēs atkal dodamies ceļā – uz Eiropu. Pirms tam gan ir diezgan daudz ko darīt. Darāmā saraksts 6 mēnešu laikā ir izaudzis diezgan garš, bet mēs esam apņēmības pilni to izpildīt. Tāpat, kā mēs esam apņēmības pilni nonākt līdz tālākajai dienvidu pilsētai Argentīnas uguns zemē Ushuaia, nākamo pāris gadu laikā.

Bet pagaidām, mēs izbaudām Vankūveru (Raincouver) un to skaistumu, kas ir visapkārt pilsētai. Pa šo laiku esam tikušies ar draugiem, devušies pārgājienus, pastaigās un izbraucienos. Mums patīk šī vieta un ir patiešām liels prieks būt atpakaļ. Varbūt ne uz ilgu laiku šoreiz, tomēr neskatoties uz to ir prieks būt šeit. :)

[EN]
After this crazy ride, we got home and wanted just do nothing, and so we did. For couple of days. Not for long though, as things started to fall back in the grove faster than we anticipated. I was rehired on the day two and we managed to find apartment in North Vancouver (we love this area) a day later. It was crazy. We moved in week later into our new place and it almost felt that nothing has changed.

But whom am I laying to?! A lot has changed! We have been on road for 6 months, discovering new places, people and most importantly ourselves. It has been a journey that has allowed us to grow within. You know the best part about it? It is just a beginning! We are nowhere near the end. Despite the fact that this time off from traveling has been kind of “forced” on us, we were ready for it. We were ready to take break, relax and get things done on our van that will improve our lives on road.

We only have 3 months until we hit the road again and fly out to Europe. Before that, we need to rebuild Astrid, get her ready for the adventure south. We are still fully committed reaching Ushuaia, Argentina at some point in next couple of years.

For now, we are enjoying Vancouver (Raincouver) and beautiful area that surrounds city. We have been meeting up with friends and going for hikes, walks and rides. We love this area and it’s nice to be back. Not for long this time, but still nice to be back. :)











0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top