Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

February 6, 2016

Atā Oregona | Goodbye Oregon


[Please scroll down for the English version]

[LV]
Izrādās Oregonā spīd saule! Kas to būtu domājis?! Pēdējās divas dienas ir bijušas daudz labākas, un arī mūsu noskaņojums līdz ar to daudz līksmāks. Papildus tam esam tikuši 1000km vairāk uz dienvidiem un gandrīz sasnieguši Kalifornijas štatu. Starpība nav grandioza, visdrīzāk pateicoties okeāna esamībai, tomēr to, ka ir palicis siltāks var just. Tas viss kopā palīdz izbaudīt šo unikālo krastu. Beidzot varam atstāt auto uz vairāk kā 5 minūtēm, pastaigāties, ieelpot svaigu gaisu un uzņemt saulīti. :)

Vakar papildus saulei, pirmajā dienas daļā izbaudījām vēju. Daudz vēja. Tik spēcīgu kā nekad iepriekš. Ar vienu roku mašīnas durvis attaisīt no ārpus nevarēja un nogulties vējā nebija problēmas. Baudāms pasākums, kas atstāja smaidu mūsu sejā uz visu dienu.

Lai gan teicu, ka ir palicis siltāks, tas tomēr neattur mūs no sildītāja lietošanas vakaros. Patiesībā esam to sākuši lietot to ar vien aktīvāk un izbaudām silta mājokļa privilēģijas. Dienu garums arī pagaidām ir tāds, kāds viņš ir, līdz ar to pus sešos jau ir nakts un mums ir gana daudz laika, lai palasītu kādu labu grāmatu un iegūtu jaunas zināšanas. Jāizbauda katrs brīdis, vai ne?! :)

[EN]
Turns out there is sun in Oregon after all! Who would knew?! Weather has significantly improved in last two days, which in turn has lifted our spirits and made our journey more enjoyable. Additionally to that we have moved more than 1000km (600mi) south and almost reached California. No major temperature change yet, most likely because of the proximity of ocean, but it is warmer. A bit. All of that together has allowed us to enjoy this unique coastline even more. Finally we can leave our van (home) for more than few minutes, go for a walk, breath in fresh air and enjoy much needed sun. :)

Yesterday as addition to the sun, in the first part of the day, we enjoyed wind. Lots of it! I don’t think we have ever experienced wind that strong. Opening car doors with one hand was impossible and lying on angle in the wind was no big deal. This event put smiles on our faces for rest of the day.

Yes, I said it’s getting warmer. But, No, It’s actually not warm yet, so we have started to run heater in evenings. Our house on wheels is more enjoyable when it’s warm inside for sure. Evenings are long, as days are still short. Taking that into account we have lots of time to read good book and acquire new knowledge. Have to enjoy every moment, right?! :)






















0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top