Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

October 13, 2011

Tuvāk kalniem

Mums ir jaunumi, un tie ir ļoti patīkami. Un vispār nepatīkamo pēdējā laikā ir ļoti maz. Runājot par jaunumiem – Novembrī pārvācamies tuvāk kalniem uz North Vancouver (Ziemeļu Vankūveru).  Sākumā skatījāmies uz diviem iespējamajiem rajoniem (North Vancouver un West End), kuros dzīvot. Katrā savi plusi un savi mīnusi. Beigās apskatot dzīvokļus un apkārtni izlēmām par labu North Vancouver.
West End ir jauki, jo varētu doties uz darbu ar kājām un būt pašā pilsētas sirdī, bet tam ir arī savi mīnusi. Pirmkārt dzīvokļi West End ir daudz mazāki. Bet tas nebūtu trakākais. Trakākais ir tas, ka vairākums dzīvokļu (kuriem ir saprātīga īres maksa) ir pieejami lielos un galīgi neomulīgos betona būros un tas nerosina vēlmi šo vietu saukt par mājām.  Ja grib sakarīga lieluma dzīvokli, kurš arī būs mājīgs jārēķinās ar pāris tūkstošiem dolāru mēnesī, kas galīgi neiekļaujas mūsu budžetā. Papildus tam ir auto novietošanas problēma. Protams, vairākums namu piedāvā pazemes auto stāvvietas, bet tās atkal maksā papildus $50-$200 mēnesī. Var arī izmantot stāvvietu ielas malā, kas paredzēta rajona iedzīvotājiem un maksā daudz lētāk - $50 gadā. Izmantojot šo variantu savukārt nav garantijas, ka dabūsi stāvvietu pie savas mājas vai 4 kvartālus tālāk. Papildus tam visam, ja kāds grib atbraukt ciemos pie tevis ar mašīnu tā ir problēma, jo stāvvietas vai nu tuvumā nav vai ir ļoti dārgas...
North Vancouver savukārt par sapratīgu īres maksu (zem $1000 mēnesī) var dabūt palielu vienistabas dzīvokli. Pati par sevi North Vancouver ir daudz mierīgāka un piemērotāka dzīvošanai. Runājot par auto stāvvietu – tā ir pieejama bezmaksas uz ielas un mūsu gadījumā arī bezmaksas pazemes stāvvieta vienam auto iekļauta īres maksā.  Tuvākais slēpošanas kalns ir apmēram 10 minūšu brauciena attālumā. Vēl viens pluss ir Sea Bus (prāmītis), kas kursē diezgan bieži un konstantās 12 minūtēs nogādā tevi līdz pilsētas centram – ir neatkarīgs no sastrēgumiem. Protams, North Vancouver arī ir savi mīnusi un viens no tiem būtu lietus. Vankūvera jau tā ir slavena ar to, ka šeit ziemā ir lietus sezona. Jā, tieši tā, ziemā šeit patstāvīgi līst nevis snieg. Savukārt North Vancouver līst vēl vairāk nekā citās Vankūveras daļās, jo tā atrodas kalnu pakājē – mākoņi atsitās pret kalniem un „atraujas”. Bet tas noteikti nav šķērslis mums – ir taču izdomāts lietussargs! :)

Īrēšanas sistēma šeit ir diezgan vienkārša un atstrādāta - īres maksā vairākumā gadījumu īrē būs iekļauti komunālie maksājumi, siltais un aukstais ūdens, kā arī apkure. Pašam vairākumā gadījumu ir jāmaksā tikai elektrība un internets. Ja pameklē var atrast arī dzīvokļus, kuriem īres maksā iekļauts pilnībā viss. Papildus tam jārēķinās ar to, ka ar likumu šeit ir noteikta drošības nauda – puse no mēneša īres maksas un vispār šeit likums visu pasākumu regulē daudz stingrāk, lai pasargātu abas puses no nepatīkamām situācijām. Ja tikko ierodaties Vankūverā/Kanādā un esat bez darba, izīrēt pašam savu dzīvokli var sagādāt nelielas problēmas (ne vienmēr, bet var), jo cilvēki nevēlās izīrēt dzīvokli gadījumos, ja viņi nav pārliecināti, ka varēsi samaksāt (loģiski...). Piemēram, mūsu pirmais dzīvokļa pārvaldnieks zvanīja manam darba devējam, lai pārliecinātos, ka man ir darbs un ka viņi ir pārliecināti, ka spēšu noturēties tajā (biju tikko pieņemts darbā...).

Turpinot par darba tēmu – reizēm liekas, ka esmu nokļuvis sapnī. Kāpēc?! Tāpēc, ka nevarēju iedomāties, ka pastāv tik lieliska kompānija – profesionāli kolēģi, lieliska vadība un uzņēmums vērsts uz nepārtrauktu savu darbinieku kvalifikācijas celšanu (attīstību)  – pilnīgi vai viss ko var vēlēties.  Papildus tam viņi ir tik pretimnākoši, ka ņemot vērā manu situāciju ar nokļūšanu darbā, kas man aizņem apm. 2h vienā virzienā (VIENĀ virzienā!!!) tagad strādāju no mājām. Ja ir nepieciešams tikties ar klientiem, tad, protams, dodos uz pilsētu, bet citādāk sēžu mājās un cītīgi daru savus darbiņus. Nevarētu teikt, ka man nepatīk strādāt no mājām, tam ir lieli plusi. Vari no rīta piecelties, piesēstie pie datora un darba diena ir sākusies. Tajā pašā laikā man ir ļoti grūti noteikt brīdi, kad jābeidz strādāt, tāpēc var sanākt, ka „aizsēžos” darbā daudz ilgāk nekā parasti. Bet kopumā viss ir super, tiešām, katram vēlētos novēlēt tādu darbu! :)


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top