Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

June 5, 2012

Putnu pavasaris Delta, BC

Maija sākumā iegriezāmies Deltā apskatīt George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary, jo šķita, ka ir pietiekami daudz laika pagājis, lai šeit skraidītu apkārt daudz mazu pīlēni, zoslēni un citu putnu bērni. Nekā, redzējām tikai zoslēnus, kas tiek pavadīti ar vecāku eskortu. Šeit bijām kādu krietnāku laiku atpakaļ, kad bija pilns ar dažnedažādiem putniem, taču tagad tāds pustukšs rezervāts – daži jau nomigrējuši uz citām zemēm, citi vēl tik sēd uz olām.
Šī vieta ir ideāli novietota, jo atrodas tieši daudzu, jo daudzu putnu migrācijas ceļā. Tādēļ putni šajā vietā labprāt „piestāj”. Esam šeit redzējuši dažādas pīļu sugas, kuras iepriekš nav nācies redzēt un uzzināt to dažādos paradumus. Piemēram, nebijām dzirdējuši par pīli (Wood Duck), kas labprāt ligzdo augstu kokos. Rezervātā viņām ir izveidoti speciāli būrīši kokos.
Ņemot vērā, ka esam saslimuši ar putnu/zvēru barošanas māniju no rokas, tad šeit iemēģinājām barot zosis, pīles un pat dzērves. Dzērves līdz šim skatītas no lieliem attālumiem, taču šeit tās cilvēkam ļauj pietuvoties ļoti tuvu. Dzērves it kā ieteicams nebarot, drošības labad – šo zīmīti mēs redzējām tikai  pēc tam, kad tās jau pamēģinājām pabarot. Visi putni šeit ir ļoti apraduši ar divkājaino būtņu klātbūtni. :)
Bez iepriekš minētajiem putniem šeit ir arī pelēkie gārņi, dažādi mazputniņi, kolibri, pūces, vanagi un ērgļi. Plēsīgos putnus gan tik no attāluma var redzēt un šķiet, ka neviens rezervāta iemītnieks nav priecīgs redzot šo putnu lidināšanos pa teritoriju (kam gan gribās būt par ēdienreizi…).

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top