Pēteris un Dace par piedzīvoto un redzēto

December 12, 2013

Oregon 2012 - pirmā daļa

Pārskatot bilžu arhīvu konstatējām, ka viens no ceļojumiem par kuriem neesam uzrakstījuši ir bijis izbrauciens 2012. gadā vasarā uz Oregonas štatu, ASV.

Oregonas štatā ir daudz interesantu lietu un vietu ko apskatīt, un izbaudīt arī vidienē, taču mūsu ceļojums koncentrējās uz kontinenta un štata rietumu piekrasti. 3 dienu laikā iespējām apskatīt gandrīz visu piekrasti no Vašingtonas štata līdz Kalifornijai. Mūsu secinājumi - ir to vērts!
Mūsu plāns, kā parasti ir vienkāršs - dodamies, kur acis rāda (dienvidu virzienā) un izbaudām to, ko mums piedāvā ceļojums. 1 diena iesākās ar pludmales aplūkošanu un mums par prieku un pārsteigumu tur ir pelikāni. Daces smaids neviltots! :)
Šādus veidojumus piekrastē redzam pirmo reizi, tāpēc skatāmies ar aizrautību uz klintīm, kas izslejas āra no okeāna. Fantastika. Papildus tam arī nokļuvām sērferu paradīzē - vismaz mums tā liekas, jo viņu ūdenī netrūkst. Paši gan šoreiz šo pasākumu neizmēģinājām, jo uzsvars tika vairāk likts uz vietu apskatīšanu nevis aktīvo atpūtu. :)
Protams, atteikties no pasēdēšanas pludmales smiltiņās arī nevar :)
Komentāri lieki! :)
Oregonā pludmale tiek brīvi izmantota visādos veidos. :)
Un šeit var piepildīt slēpto latvieša sapni - pabraukāt pa pludmali, pilnīgi legāli. :)
Bez komentāriem! :)
Sērfošanai paredzēto pludmaļu šeit noteikti netrūkst - cik noprotams, tad katra līmeņa sērfotājam atradīsies tāda, kas ir piemērota.
Skaistums! :)
Ļoti baudāma daba. :)
Vienā brīdī nonācām pie pludmales, kurā cilvēki ar maziem spainīšiem rokā kaut ko cītīgi lasa. Ilgu laiku tas neprasīja līdz sapratām, ka tas, ko viņi lasa ir mums labi zināmais dzintars. Ģimenes sēž uz sīku, sīku akmentiņu kaudzēm un šķiro katru pagrābto sauju.
Piekraste... Pludmales... Skaisti... :)
Tāds lūk ieskats mūs ceļojumā par Oregonas piekrasti, pirmajās pāris dienās. Vieta tiešām iespaidīga un turpinājums noteikti sekos.

Lai pirmie uzzinātu jaunumus par to, kā mums iet un kad tiek publicēti jauni ieraksti sekojiet līdzi Facebook un Instagram. ;)

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Scroll To Top